sex hikaye

Hollywood ismét érdeklődik Polanski iránt

Jót tett neki az Oscar

2003. március 28. - filmhu
Roman Polanski sokak szerint váratlan Oscarja ismét felkeltette az érdeklődést a lengyel-francia rendező iránt Hollywoodban. Az amerikaia filmes szakma megint elkezdett érdeklődni Polanski korábbi filmei iránt is, de persze A zongorista váltja ki a legnagyobb szakmai figyelmet.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok
Polanski Adrien Brody színésszel
Hatalmas az érdeklődés Polanski iránt, és mindenkit az érdekel vajon milyen filmet csinál legközelebb, de ő még nem döntötte el. - mondta a rendező ügynöke, Jeff Berg, kedden.

Klasszikusain kívül (pl: Rosemary gyermeke, Keserű méz, Kínai negyed) olyan filmek "forgalma" is megnőhet, mint a Walter Matthau féle 1986-os komédia, a Kalózok, Harrison Ford főszereplésével az Őrület (1988) vagy az 1999-es Kilencedik kapu Jonny Depp-pel.

Polanski röviden kommentálta sikerét Párizsban, ezt mondta: "Nagyon meg vagyok hatva, hogy elismerték azt a filmet, ami annyira kötődik életemhez, és aminek története megértették velem, hogy a fájdalomra a legjobb gyógyír a művészet."

A lengyel származású rendező dolgát talán megkönnyíti az újabb elismerés, hiszen így már nem a botrányos 1977-es esetről beszélnek Polanski kapcsán, és nem száműzöttként fogják számontartani, hanem A zongoristával foglalkoznak az amerikaiak, vagy bírálják vagy magasztalják. De ez még nem jelenti azt, hogy elfelejtették perét, hiszen még mindig 50 év börtön várna rá, ha betenné lábát az Államokba. Polanski Párizsban él családjával, gyerekeivel és francia színésznő feleségével, Emmanuelle Seignerrel.

Polanski többnyire Párizsban, tehát Euróbában forgat. Idáig nem mert Kanadában vagy Angliában forgatási helystínt keresni, mert félt, hogy kiszolgáltatják az amerikai hatóságoknak. Ez most majd remélhetőleg megváltozik - mondta Jeff Berg.

Címkék

hír



nka emblema 2012