sex hikaye

Indul a Made in Hungária forgatása

Ő a csókkirály

2008. július 15. - filmhu
Indul a Made in Hungária forgatása
Megkezdődtek a Made in Hungária felvételei. A sajtótájékoztató abban a régi művelődési házban volt, amely az egyik forgatási helyszín is, s amely a múlt egy máig megmaradt darabja: eredeti Lenin-mellszobor, munkásmozgalmi mozaik fogadta az jelenlévőket.

Egész nyáron folynak a Made in Hungária, Fenyő Miklós életét feldolgozó musical-film forgatási munkálatai. A sztori Fenyő Miklós életének azt a szakaszát öleli át, amikor kamaszként a 60-as években szüleivel együtt visszatért Amerikából, ahol hatalmas rock and roll-rajongóvá vált. Ezt a rajongását adja tovább a Szent István parkban újra megtalál barátainak és a körüludvarolt lányoknak. A főjampi vezetésével zenekar alakul, amely, akár a Grease-ben összeakaszkodik a rivális, Sampon névre keresztelt bandával. Végül nem kérdéses, hogy a Ki mit tud?-on elindult Hungária nyeri a vetélkedőt, a Csavard fel a szőnyeget című dallal. 

Az alkotók, Fonyó Gergely rendező és Neményi Ádám producer biztosra akartak menni: az azonos című zenés színdarab már hetedik éve van műsoron a József Attila Színházban, de játszották Nyíregyházán és Győrben is. A zenés játékra eddig 150 ezer néző váltott jegyet.

A színészválasztás során is a biztonság vezette a kezüket: minden egyes szerepre nagy neveket kerestek -  és találtak is. A főszerepet kivéve: Fenyő Miklós szerepére igen körültekintően keresgélték a megfelelő embert az alkotók, és Szabó Kimmel Tamás, akit eddig a Megy a gőzösből ismerhettünk, a már felépített díszletek közt mozogva jó választásnak tűnik.

Jelenet a színpadi darabból


A négy főszerepre két fiatal (Szabó Kimmel Tamás és Kiss Tünde), egy tapasztaltabb (Fenyő Iván) és egy szintén fiatal (Valentin Titánia) színész került. A másik Fenyő, azaz Iván a tőle megszokottól eltérően egy keményebb, zordabb szerepben lesz látható, a külvárosi autószerelő, a Csókkirály szerepében.

Szereposztás amúgy tényleg impozáns, Dunai Tamás, Vándor Éva játssza Fenyő Miklós szüleit, és feltűnik Scherer Péter, Cserna Antal, és Kovács Lehel is. Gesztesi Károly játszotta volna Miltényi elvtárs szerepét, de közvetlenül a forgatás kezdete előtt lábtörést szenvedett, ezért a helyére Hegedűs D. Géza ugrott be július 14-én éjjel...

A produkció a fővárosi XVI. kerületi volt IKARUS művelődési központ mellett a Szent István parkban és a Budaörsi reptéren is forgatni fog. A művelődési központ amúgy épp úgy néz ki, mint 25 éve, a falakon még épen ott az ötágú csillagos stukkó, az előtérben nagy bronz Lenin-mellszobor fogadja a belépőt, és a retróbüfé mellett egy munkás-paraszt mozaik is látható Petőfi XIX. század költői című versének egy részletével. Úgy hírlik, a helyszín a forgatás után gyökeres átalakuláson esik át, így a szocialista múlt egy darabját is megörökíti a musical.

A múlt egy darabja: Fenyő Miklós és a Hungária


Az autentikus környezet tehát adott, az autentikus nyelvről Tasnádi István író és Köbli Norbert dramaturg gondoskodott. Fonyó Gergely rendező munkáját Méhes László, színész, a József Attila Színház főrendezője segíti a film táncos jeleneteinél, a sajtótájékoztató után a nagyterem erkélyei közt ugrált táncolva, biztosítókötélen.

Megasztárbeli elfoglaltságai miatt Fenyő Miklós maga nem lehetett jelen a sajtótájékoztatón, ám a film készülésében segédkezik, a forgatókönyv mellett Szabó Kimmel Tamással is folyamatosan konzultál.

A Fenyő-film 500 millió forintból valósulhat meg, amelyet Neményi saját cége, a Next Station, Czirkó József HCC-je és a Dér Tamás vezette Sunny Film rak össze. A támogató médiapartnerek közt ott van a TV2, amely beszállt az SOS szerelem és a 9 és ½ randi készítésébe is.

Így a következő év Valentin napján sem maradunk romantikus film nélkül - idén február 14-én a 9 és ½ randira válthattak jegyet a romantikázni vágyók -, a tervek szerint jövőre ugyanekkor kerül mozikba a Made in Hungária.



Címkék

hír



nka emblema 2012