sex hikaye

Kamera Hungária hetedszer

50 év a televíziózásban, 10 év a versenyben

2007. március 29. - filmhu
Kamera Hungária hetedszer
2007. március 29-én, csütörtökön kezdődik Pécsett a hetedik Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivál, a televíziós szakma legjelentősebb hazai seregszemléje. Az idei rendezvény különleges aktualitása, hogy ebben az évben ünnepeljük a magyar televíziózás történetének 50. és a magyar kereskedelmi televíziózás elindulásának 10. évfordulóját.

A fesztivál egyrészt verseny, melynek során magyarországi és határon túli alkotók, televíziótársaságok, valamint produceri irodák 13 versenykategóriában mérik össze alkotásaikat, másrészt szakmai és közönségtalálkozó, ahol az érdeklődők fórumokon és szórakoztató programokon ismerhetik meg a magyar televíziózás újdonságait, képviselőit és „kulisszatitkait”. Az idei rendezvény különleges aktualitása, hogy ebben az évben ünnepeljük a magyar televíziózás történetének 50. és a magyar kereskedelmi televíziózás elindulásának 10. évfordulóját.

2007-es verseny során a szervezők 13 kategóriában várták a nevezéseket. Pályázni egyaránt lehetett a hír műfajt képviselő művekkel, tematikus műsorokkal, dokumentumfilmekkel, szórakoztató műsorokkal, valamint arculati és promóciós anyagokkal, így a versenykategóriákban a hazai televíziózás valamennyi műfaja képviseltette magát. Az egyes kategóriák döntőbe jutott alkotásai a fesztivál során a Művészetek Házában (Pécs, Széchenyi tér 7−8.) és az Uránia moziban (Pécs, Hungária u. 19.) kerülnek levetítésre. A nyertesek 2007. április 4-én Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában díjkiosztó ünnepség keretében vehetik át elismeréseiket.

A fesztivál szakmai programjainak keretében az érdeklődők alkotói beszélgetések, fórumok, előadások révén tekinthetnek be a televíziós háttérmunka fortélyaiba, míg a szakma képviselői az iparág aktuális kérdéseire keresik a válaszokat, többek között megvitatva a magyar televíziók esélyegyenlőséggel foglalkozó tevékenységét, valamint a hazai fejlesztésű és gyártású gyermekfilmek és műsorok hiányának kérdését.

Az idei évben a hazai felsőoktatási intézmények média szakos hallgatói televíziós médiavetélkedőn mérhetik össze tudásukat. Baló György és Pálffy István vezetésével a csapatok a Riporter kerestetik, valamint a Hír-esek vagyunk című vetélkedőkön mutathatják meg, hogyan tudják a gyakorlatban hasznosítani a televíziózással kapcsolatos ismereteiket.

A szakmai programok mellett a szervezők díszbemutatókkal és egyéb szórakoztató programokkal várják a filmek iránt érdeklődő látogatókat. A szemle ideje alatt többek között az alábbi filmek kerülnek bemutatásra:

Márton István: Buhera Mátrix (március 29., csütörtök, 20.00 óra) 
Bokor Attila: 56’csepp vér (március 30., péntek, 17.00 óra)
Molnár György: Tavasz, nyár, ősz (március 30., péntek, 21.00 óra)  
Ragályi Elemér: Nincs kegyelem (március 31., szombat, 21.15 óra) 
Szalai Györgyi-Dárday István: Az emigráns (április 1.,vasárnap, 16.50 óra)  

A vetítéseket közönségtalálkozók követik az alkotók/szereplők részvételével. 

A korábbi évekhez hasonlóan idén is három helyszínen zajlanak a szórakoztató programok. A Művészetek Házában, az Uránia moziban és a Széchenyi téren „megelevenedett” televíziós műsorok, koncertek, gyermekmatinék garantálják, hogy a fesztivál minden látogatója megtalálja a kedvére való kikapcsolódást. Olyan ismert sztárok, produkciók fémjelzik a programokat, mint a Szőke-Badár páros, az Irigy Hónaljmirigy, a Barátok Közt sorozat népszerű színészei, a Kistehén tánczenekar, a Jóban Rosszban szereplői, a Szombat esti láz, a Sztárok a jégen és a Megasztár sztárjai, Kovács Kati, Mary Zsuzsi, Galambos Lajcsi, Zoltán Erika, a Unique, a Sugarloaf, Rúzsa Magdi, valamint Roy és Ádám.

Idén a magyar televíziózás 50. évfordulója alkalmából a Magyar Televízió archívumából válogatott alkotások egy vetítéssorozat keretében tekinthetők meg, valamint - szintén ebből az alkalomból - különleges hangversenynek lehetnek tanúi az érdeklődők: március 31-én, szombaton a Széchenyi téren a Pannon Filharmonikusok adnak nagyszabású koncertet az elmúlt ötven év televíziós főcímslágereiből, a Futrinka utcai jóbarátoktól, a Barátok közt-ig.

A szakmai programok nyitottak a nagyközönség számára is. A fesztivál szakmai programjain, vetítésein a részvétel ingyenes.

A programokról bővebb információt a honlapon: www.kamerahungaria.h





nka emblema 2012