sex hikaye

Kántor László Slavici-díjat kapott

Elismerés a romániai Magyar Filmhéten

2008. november 18. - filmhu
Kántor László Slavici-díjat kapott
Bukarestben a Magyar Filmhét zárónapján, november 15-én, Kántor László producert a Ion Slavici-díjjal tüntették ki, amelyet a román kultúra magyarországi népszerűsítése és a két ország kulturális kapcsolatainak megerősítése során végzett munkájáért ítéltek oda az Új Budapest Stúdió vezetőjének - olvasható a Romániai Magyar Demokrata Szövetség honlapján.

A díjat és az azzal járó 3500 eurót Kántor László Kolozsváron született, jelenleg producerként tevékenykedő alkotó vehette át, aki egyben a Budapest Filmstúdió producere, és az Új Budapest Filmstúdió tulajdonosa, illetve tavaly november óta az Európai Filmakadémia igazgatótanácsának tagja.

Kántor László fotográfusként kezdte pályafutását, és az utóbbi 20 évben producerként tevékenykedett. Számos erdélyi vonatkozású film producereként ismeri a magyar közönség, például a Dallas Pashamende, A lefejezett kakas. Valamint ő jegyzik többek közt a Szezon, A csapda és a Tabló című alkotást is. Kántor Lászlóról az idén tavasszal nálunk is bemutatott A lefejezett kakas rendezője, Radu Gabrea mondott laudációt.

A román kulturális tárca az által 2007-ben létrehozott díjat évente olyan személynek kívánja átadni, aki jelentős szerepet játszott a román kultúra magyarországi népszerűsítésében és a két ország kulturális kapcsolatainak megerősítésében.






nka emblema 2012