sex hikaye

Később lesz idén a Dialëktus

Kertmozi és strand

2010. február 22. - filmhu
Később lesz idén a Dialëktus

2010-ben a fő támogatók finanszírozási nehézségei miatt a Dialektus Fesztivál a szokásos márciusi időpont helyett júniusban kerül megrendezésre. A hátrányt megpróbálják előnyünkre fordítani szabadtéri vetítésekkel, zenei programokkal, eperrel és málnával, stranddal.

 

A szervezők azt remélik, hogy a nyárillat jót tesz a filmeknek, ezért az ajánlat a következő: nappal hűsölés a sötét termekben, este kertmozi fröccsel és szentjánosbogárkákkal.

A halasztás nem befolyásolja a fesztivál szokásos rendjét és szabályrendszerét. Idén a Dialektusra 25 európai országból összesen 191 film érkezett, az előzsűri munkája hamarosan lezárul.


A fesztivált két fontos szakmai rendezvény kíséri:

Dokukritikusi workshop

A tavalyi jó tapasztalatok arra sarkallották a szervezőket, hogy idén is rendezzenek dokumentumfilm-kritikusi workshopot Blaskó Ágnes és Varga Balázs vezetésével. A szöveg születése, a dokumentumfilmek elemzéséhez szükséges formanyelvi és fogalmi eszköztár, az egyéni írásgyakorlat mellett a résztvevők konkrét megmérettetésen vesznek részt, mert kinyomtatott munkáikat „még melegében” a fesztivál vendégei elé tárják. A workshop magyar nyelvű.

Részletek a fesztivál honlapján olvashatók.


„My Deer” Projektfejlesztési workshop

Idén először, és remélik, nem utoljára, projektfejlesztési workshopot hirdetnek a Visegrádi Alap meghatározó támogatásával. A workshopra olyan dokumentumfilm projekteket várják, amelyek forgatása még nem zárult le, s amelyek legalább két visegrádi ország (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) helyszínein játszódnak. A workshop célja, hogy ösztönözze a koprodukciók létrejöttét, és támogassa olyan európai filmalkotások megvalósítását, amelyek széles körben való terjesztésre alkalmasak, és érzékeny képet adnak a visegrádi országok népeinek kultúrájáról, mindennapi életéről. A workshop próba-pitch-csel, vagyis ötletvásárral zárul.





nka emblema 2012