sex hikaye

Készülő magyar filmek 1.-4.

Gyúrj szemre, lesz mit nézned!

2008. szeptember 16. - filmhu
Készülő magyar filmek 1.-4.
Összeszedtük, itt vannak! Korábban négy részre osztva bemutattuk a jelenleg készülő hazai egészestés játékfilmeket, ezeket most egyben megtalálod nálunk. Így megtudhatod, milyen műfaji filmes alkotások készülnek a többségében szerzői víziók mellett, illetve találgathatsz, hogy mi lesz a kettő találkozásából, amikor moziba kerülnek.

Készülő filmek 2008-ban Vol. 1.


Ebben a blokkban több műfaji filmről is hírt adtunk, köztük egy zenés alkotás, a magyar Grease-ként emlegetett Made in Hungária és Herendi Gábor Valami Amerika 2 című filmjének forgatásáról. Valamint a Pizzás és a Szőke kóla operatőre, N. Forgács Gábor rendezőként állította magát kihívás elé, a Pillangók szereplői ugyancsak az újvilágban keresik a boldogságot. Mátyássy Áron ha lehet, még súlyosabb, reménytelen vidéki környezetben játszódó drámával rukkolt elő, az Utolsó idők-kel. Végül itt számoltunk be Fazakas Péter krimit és szerzői látásmódot vegyítő Parájáról és a thrillerre váltó Goda Krisztina Kaméleonjáról, illetve a nálunk élő/alkotó Daniel Young első nagyjátékfilmjéről, A Pinprickről, amely angol nyelven forgott.

New Yorkban a Valami Amerika 2 színészei


Készülő filmek 2008-ban Vol. 2.



A hazai filmeket bemutató sorozatunk második részében összefoglaltuk Hajdu Szabolcs legújabb, több éve készülő filmjének akkori helyzetét. A Bibliotheque Pascal alkotói a forgatás legnehezebb szakaszán, amely a Vízművek egyik használaton kívüli ülepítőjében folyt, már túl vannak, és idén októberben végezhetnek az utolsó szakasszal is. További szerzői filmeseink közül munkában van Pálfi György, aki most készíti a Paradicsomot és a Páter Nosztert. Pater Sparrow pedig egy Stanislaw Lem-írás alapján forgat egészestés alkotást, az 1-et. Hatvani Balázs független hazai filmesként ugyancsak sci-fi-ben utazik a Sorsvonalak-kal. Készül még két vígjáték is, Keményffy Tamás szatirikus Mázlija és Gyöngyössy Bence Papírkutyák című, közönségfilmnek szánt munkája. Koprodukcióban magyar vonatkozású külföldi film is forgott nálunk, Walter Carvalho Budapestje.

Bibliotheque Pascal - inkább szerzői filmre tippelek


Készülő filmek 2008-ban Vol. 3.


Összegző írásaink közül talán a harmadik volt a legsokszínűbb. Köves Krisztián Károly első egészestés játékfilmje, a szerzői és műfaji filmek határán mozgó Werk, klasszikus amerikai horror-thriller dramaturgiát használó kamarajellegű alkotás. A legendás pécsi Zsolnai Vilmos életét feldolgozó, történelmi környezetben játszódó film, A föld szeretője Pozsgai Zsolt keze alatt formálódik. Dömötör Tamás kemény társadalom- és médiakritikának beillő színpadi műve, a Czukor Show ugyancsak kamera elé került. Beszámoltunk Kocsis Ágnes legutóbbi tervének, a Pál Adrienn-nek az alakulásáról, valamint a kései elsőfilmes, az éppen 60 éves Edelényi János Prima Primaverá-járól. Olvashattunk a Pizzás rendezőjének, Balogh Györgynek a hosszú évek óta húzódó filmjéről, a Tüskevárról, és Vágvölgyi B. András ugyancsak több csúszást megélt, kései '56-os alkotásáról, a Kolorádó Kidről.

Amikor leovad a cukormáz


Készülő filmek 2008-ban Vol. 4.


Az utolsó gyűjtőblokkunkban beszámoltunk arról, hogy Sopsits Árpád a 2001-es Torzók után ismét filmdrámát készített, A hetedik kört, amely ugyancsak kiskamaszok közt játszódik, de a gyermeki ártatlanság illúziójától mentesen. Novák Erik és Gauder Áron a Nyócker!-t követően már évek óta dolgozik az izlandi kultúrkörben játszódó viking saga, az Egill elkészítésén. A Fekete kefe után egy sajátos posztapokaliptikus sci-fi-n, Az adáson munkálkodik Vranik Roland. Nagy Viktor Oszkár Jandera címmel néhányszereplős kamaradarabot forgat. A rendszerváltás utáni generációs történetben a táj is jelentős szerepet kap. Ugyancsak nemzedékek közötti súrlódásokról szól – egy sajátos apa-fiú kapcsolatot bemutatva - Tóth Barnabás első egészestés alkotása, a Rózsaszín sajt.

Konstanca - Ideális környezet Az adáshoz






nka emblema 2012