sex hikaye

Koltai Róbert új filmterve Michael Madsennel

Varázslatos fiúk

2009. február 24. - filmhu
Koltai Róbert új filmterve Michael Madsennel
Sajtótájékoztatót tartott Koltai Róbert és stábja a Magic Boys munkacímet viselő vígjáték előkészületeiről. A Magyarországon és Angliában játszódó akció-komédia a tervek szerint 2009. nyarán forog majd. Tarantino egyik kedvenc színésze, Michael Madsen egy amerikai rosszfiút alakít a filmben, aki nagy értékű üzleti csalásra adja a fejét. Két szerencsétlen magyar gyári munkás véletlenül belekeveredik az ügybe, majd hamarosan egy angliai chippandale showban találják magukat.

A Le Meridien szállodában tartott sajtótájékoztatót a készülő Magic Boys című vígjáték alkotógárdája. A néhol stand up comedy-be forduló eseményt Koltai Róbert nyitotta meg, aki beszélt a nyolc mögötte álló mozifilmről, amelyeknek nagy része saját történetek feldolgozása, de például az Andrew G. Vajnával készült A miniszter félrelép egy szerzői elemektől mentes zsánerfilm volt, ahogyan a következő filmterv, a Magic Boys is az. A film forgatókönyvének első verzióját Koltai Róbert és a Melletted című kisfilm forgatókönyvíró-rendezője, Orosz Dénes jegyzi, a könyv végső változatát Ivo Marloh angol forgatókönyvíró készíti.

A rendező beszélt arról is, hogyan jutott el hozzá a filmterv: "Füredi Zoli hívott fel, hogy segítenék-e megvalósítani Pindroch Csaba egy régi álmát, nagyon szeretne ugyanis az Északi-Sarkon forgatni." (Füredi Zoltán a 21'st Century DreamQuest Films Ltd. kanadai producere, nem keverendő össze az azonos nevű dokumentum filmrendezővel.) Koltainak nem kellett több, nekiesett a forgatókönyvírásnak. A rendező beszélt a horvátországi chipandale-show élményeiről is, amelyek arra sarkallták, hogy a film főszereplőinek ne a cipész vagy lakatos szakmát válassza. A rendező hangot adott abbéli örömének is, hogy két világsztárt köszönthet a filmben, Adrian Paul és Michael Madsen személyében.

Színészek gyűrűjében a rendező, Koltai Róbert
Forrás: MTI Földi Imre

Füredi Zoltán mellett P. Koltai Gábor (Filmsziget Kft.), Szekeres Dénes (Tivoli Filmprodukció Kft.) és Abi Sirokh (Sirokh Fenn Ltd.) képviseli a nemzetközi koprodukcióban készülő alkotás producergárdáját. Abi Sirokh elmondása szerint körülbelül három éve dolgozik együtt P. Koltai Gáborral (a rendező fiával) különböző projektekben. A Filmsziget Kft. producere néhány hónapja beszélt Sirokh-nak a Magic Boys alapötletéről. "Azt gondoltam, ebből lehetne egy eladható filmet csinálni, de ismerve Róbertet rájöttem, hogy ez lehetetlen." - viccelődött a brit producer.

Folytatva a sajtótájékoztató könnyed hangvételét, a többek közt Tarantino filmjeiből ismert amerikai színész, Michael Madsen eképp válaszolt arra a kérdésre, hogy miért vállalta el a szerepet: "Munkanélküli voltam, kellett a meló." Komolyra fordítva a szót, a jó kedélyű színész elmondta, közrejátszott a döntésben az is, hogy nagyon szeret utazni, és ez egy remek alkalomnak ígérkezik arra, hogy megismerje Magyarországot. Természetesen tetszett neki a film alapötlete és a forgatókönyv, bár nehezményezte kissé, hogy az ő szerepe a vígjátéki zsáner ellenére sem vicces. Adrian Paul indokai közt szerepel, hogy ismerte Koltai Róbertet és a korábbi filmjeit, valamint ő is izgalmas lehetőségnek találta a magyarországi forgatást.

Arra a kérdésre, mit lehet tudni a két külföldi színész karakteréről, Adrian Paul csak annyit árult el, hogy egy magyar származású angolt alakít a filmben. Michael Madsen már bőbeszédűbb volt: "Egy ex-hippi drogos, gonosz figurát alakítok. Adócsalás miatt akarok eljönni Amerikából, de ez a két majom megpróbál beleavatkozni az ügybe." - mondta a színész a magyar főszereplőkre mutatva. Madsen elmondása szerint a könyv jelenlegi verziójában karakterének sokat kell majd pizsamában mászkálnia, így felmerült benne, hogy stílszerűen a sajtótájékoztatóra is ilyen öltözetben érkezik, de végül úgy döntött, nem akarja megrémíteni a sajtó munkatársait.

Michael Madsen (balra) a Kutyaszorítóban című Tarantino filmben

A magyar színészek sztriptíztáncos szerepükre való készülésükről Szabó Győző elmondta, hogy amikor Koltai felkérte a szerepre, finoman megjegyezte, hogy nem akarnak 3D-s trükkökhöz folyamodni. "Már fogytam is egy kilót." - viccelődött a színész. Pindroch Csaba elmondása szerint egy tavalyi "ketrec-harcos" szerepből merít majd, amelyhez komoly edzéseken esett át.

A film 80%-ban angolul forog majd, amely a sajtótájékoztató tanulságai szerint leginkább a rendezőnek fog nehézségeket okozni. Szabó Győző arra a kérdésre, gondot okoz-e, hogy angolul kell majd játszani, így reagált: "majd veszünk egy villám-angolt a Csabával." A színész úgy véli, nincs különösebb jelentősége, hogy milyen nyelven játszik, mert vagy átjön, aminek át kell jönnie, vagy sem. Szabó Győző azt is elmondta, hogy ő Madsen egyik állandó magyar hangja Gesztesi Károly mellett, amelyet örömmel fogadott a karakteres baritonú amerikai színész, hozzátéve, hogy a németországi szinkronhangjával nincs ekkora szerencséje.

A rendező végezetül még annyit elárult a film műfajával kapcsolatban, hogy alapvetően komédia, de egyúttal "kalandos és szerelmes". A Magic Boys (Madsen reményei szerint nem ez lesz a végleges cím) forgatási munkálatai a tervek szerint 2009. nyarán kezdődhetnek el, a filmet pedig várhatóan 2010. elején mutatják be a mozik itthon és külföldön.    






nka emblema 2012