sex hikaye

Közel 7000-en látták Jankovics animációját

Az ember tragédiája

2012. január 5. - filmhu
Közel 7000-en látták Jankovics animációját

December 31-ig Jankovics Marcell 23 évig készült animációs filmjét, Az ember tragédiáját eddig 6.874-en látták. Az ember tragédiáját december 8-tól kezdték vetíteni a hazai mozik, az érdeklődés pedig rendületlennek látszik: a két ünnep közötti időszakban többen váltottak jegyet az alkotásra, mint a bemutató hetében, pedig a fővárosban mindössze egyetlen mozi vetíti.

 

Jankovics Marcell Az ember tragédiája forgatókönyvét Madách Imre színműve nyomán 1983-ban írta, a gyártás 1988-ban kezdődött, és hosszú hányattatások után nemrégiben ért véget. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező korábban olyan nagysikerű egészestés animációs filmeket készített, mint a János Vitéz (1973), a Fehérlófia (1982) és az Ének a csodaszarvasról (2002), illetve dolgozott a Gusztáv és a Magyar népmesék sorozatokon is. Sisyphus című 1974-es animációs rövidfilmjét Oscar-díjra jelölték, 1977-ben a háromperces Küzdőkkel pedig Arany Pálma-díjat nyert a cannes-i filmfesztiválon.

 

A forgalmazó Mozinet Kft. a premier óta eltelt közel egy hónapban a budapesti Uránia mellett számos vidéki városban műsorra tűzte a filmet, így láthatta eddig Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Gyöngyös, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Székesfehérvár, Szolnok és Szombathely közönsége. A közeljövőben Balassagyarmat, Bölcske, Cegléd, Dunaföldvár, Gyula, Hévíz, Jászberény, Kecskemét, Kaposvár, Paks, Sárospatak, Szeged, Szentendre és Veszprém következik. Jankovics Marcell több városba személyesen elkíséri filmjét, január 5-én Kecskeméten, 12-én Szegeden és 24-én Gyulán vesz részt közönségtalálkozón.


nka emblema 2012