sex hikaye

Külföldön az Extreme-kisfilmek

Nagyjátékra készülnek

2005. szeptember 21. - filmhu
Külföldön az Extreme-kisfilmek
Az Extreme Film gyártásában készült kisjátékfilmekre felfigyeltek a nemzetközi filmfesztiválok. Szász Attila Most látszom, most nem látszom és Keményffy Tamás Szerencsés ember című rövidfilmje az idei Filmszemlén mutatkozott be. Áprilisban mindkét film díjat kapott a Houstoni WorldFesten; a Most látszom a Zsűri Különdíjával, a Szerencsés ember pedig Platina Remi díjjal tért haza. A San Francisco-i Rövidfilmfesztivál szintén mindkét alkotást beválogatta versenyprogramjába.
 
 
 
 
A nyár folyamán a Szerencsés ember a horvátországi Taborban illetve a dán Odense-i Filmfesztiválon szerepelt. A Most látszom, most nem látszom szeptember végétől ismét Amerikában verseng: először a Palm Springs Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon lesz látható, majd október végén a Hollywood Filmfesztivál tűzi műsorára, ahol a fesztivál kilenc éve alatt ez az első alkalom, hogy magyar alkotás szerepel a versenyprogramban. Szász Attila kisfilmjének egy másik kópiáját ugyanebben az időben a kaliforniai Ojai Filmfesztivál rövidfilmes versenyében is vetítik. A csehországi Brno-ban megrendezett rövidfilmes mustra mindkét alkotást beválogatta a versenyprogramba, ahonnan a Szerencsés ember egyenesen az Uppsala-i Nemzetközi Rövidfilmfesztiválra utazik. Közben a Most látszom, most nem látszom részt vesz az első Golden Walnut Filmfesztiválon Szerbia-Montenegróban, a 30 és 60 perc közötti hosszúságú filmek versenyén, ahová mindössze kilenc alkotást hívtak meg a szervezők. Hogy hogyan folytatódik a két kisfilm nemzetközi turnéja, az akkor derül ki, amikor a további mintegy harminc fesztivál is válaszol, ahová az Extreme Film – részben a Magyar Filmunióval karöltve – a filmeket benevezte.
 
A két rendező közben nagyjátékfilmes terveit próbálja tető alá hozni: november elején az Extreme Film producerével, Hidasi Dalmával együtt utaznak Los Angelesbe, az American Film Marketre, ahol folytatódnak a Cannes-ban megkezdett tárgyalások a lehetséges koprodukciós partnerekkel. November végén pedig irány Mannheim: Keményffy Tamás Mázli című filmtervét meghívták a Nemzetközi Koprodukciós Találkozó szervezői.

Címkék

hír



nka emblema 2012