sex hikaye

Különdíj Kaliforniából Kenyeres Bálintnak

Bordeaux a következő állomás

2006. március 17. - filmhu
Különdíj Kaliforniából Kenyeres Bálintnak
Újabb díjat nyert külföldi fesztiválkörútján Kenyeres Bálint rövidfilmje, a Before Dawn adta hírül a Filmunió. Kenyeres alkotása a nemrég Tamperében elnyert UIP rövidfilmdíj után, Kalifornia nemzetközi filmfesztiválján részesült elismerésben. A 13 perces alkotás a március első két hetében megrendezett amerikai filmszemle zsűrijének különdíját nyerte el.

A Before Dawn című filmnek ez a 17. külföldi elismerése. A San Jose városában megrendezett Cinequest fesztivál 16 évre visszatekintő történetében ez az első alkalom, hogy magyar film van a díjazottak között. A fesztiválon Deák Krisztina A miskolci boniésklájd és M. Tóth Géza Maestro  című alkotását is bemutatták idén.

Mint arról már hírt adtunk, a tamperei UIP díjnak köszönhetően a Before Dawn az Európai Filmakadémia rövidfilm díjára jelölt alkotások közé is bekerült. A világot járt magyar rövidfilmet a napokban a Bordeaux-i fesztivál műsorán láthatja a külföldi közönség. A francia rövidfilm fesztivál versenyprogramjába Tóth Barnabás Vonaton  című alkotása kapott meghívást.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.






nka emblema 2012