sex hikaye

Lezárult a regisztráció a Titanicon

Filmek a világ minden tájáról

2007. március 26. - filmhu
Lezárult a regisztráció a Titanicon
Lezárult a regisztráció a 14. Titanic Budapest Nemzetközi Filmfesztiválra. Idén először lehetett a fesztivál honlapján ingyenesen filmeket nevezni a világ minden tájáról.
A felhívásra lengyel, szerb, francia, osztrák, ausztrál, török, spanyol, angol, izraeli, amerikai, de még chilei, indiai, kubai és fülöp-szigeteki alkotások is érkeztek. A több mint ötven nevezésbõl azonban több már egy teljes hónapja a világ postáján kering valahol.
 
A megérkezett alkotásokat – kisfilmeket, nagyjátékfilmeket és dokumentumfilmeket egyaránt – a fesztivál elõzsûrije értékelte. A Budapestre befutott szerencsés alkotások között szerepel a Rotterdami Filmfesztiválon már komoly sikert arató chilei dokumentumfilm, az El Tiempo Que Se Queda (rendezõ: Jose Luis Torres Leiva), valamint az amerikai-koszovói My Blood my Compromise (rendezõ: Nuhi de Stani). Utóbbi újabb bizonyíték a mûködõ amerikai önkritikára: az alkotók kamerái Koszovó függetlenségi törekvéseit követik az ENSZ békefenntartók „segítségével” szemben.
 
A játékfilmek közül az ausztrál Michael Frank rendezte, több nemzetközi seregszemlén is díjakat szerzõ RA CHOI került elsõként a fesztivál programjába. A fiatal rendezõ filmjében vietnami utcagyerekek küzdenek Sydney utcáin az életben maradásért. A kisfilmek közül kitûntek a lengyel alkotások – mint a Great Escape és a Moloch cimû munkák a tavalyi befutó filmeket gyártó Platige stúdiótól, vagy a 13.23 címû festõi alkotás a Gryniewicz alkotópártól.
 
A Titanic április 12-én száll vízre, hogy tíz napon keresztül hozza el a Föld legfrissebb, legegzotikusabb filmtermését a magyar közönség elé, négy filmszínházban is – a helyszínek közül az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Toldi mozi és az Örökmozgó mellett idén elõször a Vörösmarty mozi is várja a filmbarátokat.

Címkék

hír



nka emblema 2012