sex hikaye

Londonban is siker Az ember tragédiája

Bemutató a Londoni Magyar Intézetben

2013. március 28. - filmhu
Londonban is siker Az ember tragédiája

London, Minneapolis, Rouen, Lima – Folytatódik Jankovics Marcell filmjének a fesztiválkörútja - adta hírül a Magyar Filmunió.

 

Teltházas vetítésen mutatták be a Londoni Magyar Intézet szervezésében a brit főváros Ciné Lumiére mozijában Jankovics Marcell animációs filmjét. Az ember tragédiájá-t az angliai premier vetítésre a világhírű magyar rendező is elkísérte, és a vetítés után közönségtalálkozó vendége volt.

Az ember tragédiája 2011 novembere óta járja a világ nagyvárosait. A filmet februárban vetítették Montréalban; áprilisban a Minneapolis-i St. Paul Nemzetközi Filmfesztiválon, a Rouen-i közép- és kelet-európai filmek fesztiválján (A l'Est, du nouveau) Franciaországban, és a lengyel-cseh határon fekvő Český Těšín filmfesztiválján mutatják be. Májusban pedig először vetítik Dél-Amerikában, Peru fővárosában, a limai közép-európai filmfesztiválon.

jankovics london 500
A londoni bemutatón készült többi képeket ITT nézheted meg!

Jankovics Az ember tragédiája forgatókönyvét Madách Imre színműve nyomán 1983-ban írta, a gyártás 1988-ban kezdődött, és hosszú hányattatások után 2011 végén készült el. Jankovics mind a 15 színt más-más stílusban dolgozta fel. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező korábban olyan nagysikerű egészestés animációs filmeket alkotott, mint a János vitéz (1973), a Fehérlófia (1982) és az Ének a csodaszarvasról (2002), részt vett a Gusztáv és a Magyar népmesék sorozatokban is. Sisyphus című 1974-es animációs rövidfilmjét Oscar-díjra jelölték, 1977-ben a háromperces Küzdők-kel pedig Arany Pálma-díjat nyert a cannes-i filmfesztiválon. Az ember tragédiája Jerevánban, Vilniusban és Szolnokon nyert fődíjat, illetve a MÚOSZ Filmkritikusok Szakosztálya különdíjban részesítette.






nka emblema 2012