sex hikaye

Lucas galaktikus életműve

Vissza a THX-hez

2005. március 9. - filmhu
Lucas galaktikus életműve
A Star Wars atyja, Georges Lucas a jövő héten sorra kerülő ShoWest fesztiválon veheti át az életműdíjat, a ShoWest Galactic Achievement Awardot Las Vegasban. Az eseményre a filmvilág nagyágyúi gyülekeznek, filmkészítők, mozitulajdonosok.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

A legendás galaktikus történet alkotója március 17-én, két hónappal a Csillagok háborúja második trilógiájának záró része, A Sith bosszúja előtt veheti át az elismerést. Ebben a részben változik át a fiatal Anakin Skywalker a jól ismert sötét lovaggá, Darth Vaderré.

„A díjjal szeretnénk kifejezni elismerésünket a Csillagok háborúja filmek növekvő népszerűsége, valamint a történet egységessége és óriási hatása előtt, amelyet a populáris kultúrában elért” – mondta Mitch Neuhauser, a SohWest társmenedzsere. „Egyetlen más filmsorozat sem volt ilyen hosszú időn keresztül ennyire sikeres, és soha egyetlen mozit nem vártak ennyire türelmetlenül, mint az Episode III-at, vagyis A Sith bosszúját.”

A ShoWest fesztivál a nemzetközi filmipar legnagyobb évente rendezett exkluzív eseménye. A rendezvény egyben a legnagyobb nemzetközi összejövetel a mozgókép szakemberei és a filmszínházak tulajdonosainak is. A résztvevőket összesen több mint ötven országból delegálják az évenkénti alkalomra.

Lucason kívül a ShoWesten elismerésében részesül még Drew Barrymore, mint az évtized meghatározó színésznője, Brad Bird, mint az év animációs rendezője, Jennifer Aniston az év női színészeként, Matt Damon pedig az év férfi színészeként kap díjat, és itt jutalmazzák az év rendezőjét Rob Cohent is. Valamint a jövő csillagaként kap elismerést Lucas filmjének férfi főszereplője Hayden Christensen is.

Lucas, aki öt nappal filmjének május 19-i bemutatója előtt tölti be 61. életévét bejelentette, hogy a Csillagok háborújának utolsó része után a továbbiakban kisebb filmekkel szeretne foglalkozni. Olyan típusú alkotásokkal, mint amilyen pályája elején a sajátos kultuszfilmmé vált THX 1138 is volt.

Lucas ezen, 1971-ben debütáló alkotása akkor készült, amikor az új-hollywoodi iskola legnagyobb nevei, Scorsese, Coppola és Spielberg még szintén első filmjeiket szerették volna Hollywoodban leforgatni. Lucas első filmje, amely a francia újhullám sajátos hollywoodi megjelenése volt, lényegében megbukott. A rendező a THX után teljesen más jellegű filmek forgatásába kezdett (American Graffity, Csillagok háborúja sorozat).






nka emblema 2012