sex hikaye

Maestro est a Merlinben

kedvezően fogadták a nagy stúdiók

2007. február 22. - filmhu
Maestro est a Merlinben
Az Oscar-díj átadás alkalmából, a gyártó Kedd Animációs Stúdió és a Magyar Televízió február 25-én, vasárnap este kilenc órától a Merlinben várja azokat, akik együtt szeretnének drukkolni a Maestro sikerének.

Február 25-én, vasárnap helyi idő szerint éjjel kettő órakor adják át az idei nyertes alkotásoknak az Oscar-díjat. Mint ismeretes, idén huszonhét év után először magyar animációs alkotás: M. Tóth Géza Maestro című kisfilmje is indul az Oscarért. A négy és fél perces magyar animációs film négy másik animációs rövidfilmmel - a Danish Poet című kanadai, a No Time for Nuts című amerikai alkotással, valamint a Little Matchgirl című Disney-produkcióval és a Lifted című Pixar-animációval – mérettetik meg vasárnap éjjel.

M. Tóth Géza jelenleg Los Angeles-ben tartózkodik, ahol a Maestro-t olyan nagy filmstúdiók képviselőinek mutatta be, mint a Pixar, a Disney, a Miramax, a Dreamworks vagy a Sony, illetve személyesen tárgyalt George Lucas-szal is.
 A los angelesi tárgyalások eredményeképpen a nagy-britanniai és észak-amerikai forgalmazására az angliai székhelyű Shorts Internationallel, a világ legnagyobb rövidfilm-forgalmazójával kötöttek szerződést. A brit cég partnere, az Egyesült Államokra koncentráló Magnolia Pictures jóvoltából a Maestrót az összes Oscar-díjra jelölt animációs filmmel együtt Észak-Amerika számos nagyvárosában vetítik majd. 

„A film újdonságként hat, mivel nem a "jól bevált" amerikai recept szerint készült, és így az alkotásban a forgalmazók újszerű megoldásokkal találkozhattak." – nyilatkozta M. Tóth Géza.

Az Oscar-díj átadás alkalmából, a gyártó Kedd Animációs Stúdió és a Magyar Televízió február 25-én, vasárnap este kilenc órától a Merlinben várja azokat, akik együtt szeretnének drukkolni a Maestro sikerének. Az Oscar gála kezdetéig számos program tartja majd éberen a drukkerek figyelmét. Várhatóan 23.00 órakor  M. Tóth Géza rendező élőben jelentkezik be Los Angelesből. Lesz beszélgetés Rófusz Ferenc, Oscar-díjas rajzfilmrendezővel és Jankovics Marcellellel, Klingl Béla a KGB Stúdió vezetője pedig bemutatja, hogy hogyan készült a Maestro. Fellép a Zuboly, David Yengibarjan és az Erik Sumo Band, valamint Oscar-díjas és Oscarra jelölt rajzfilmeket vetítünk az AniFest archívumából.



Címkék

merlin



nka emblema 2012