sex hikaye

Magyar filmek Koppenhágában

Aktív magyar filmes jelenlét Dániában

2006. szeptember 20. - filmhu
Magyar filmek Koppenhágában
Goda Krisztina Csak szex és más semmi, Hajdu Szabolcs Fehér tenyér, Kocsis Ágnes Friss levegő és Szabó István Rokonok című filmjét tűzi műsorra a koppenhágai filmfesztivál - adta hírül a Magyar Filmunió. Szabó István és Rózsa János szemináriumot tart Koppenhágában, Mundruczó Kornél az Arany Hattyúk sorsáról döntő zsűribe kapott meghívást.

Lars von Trier legújabb alkotásának világpremierjével kezdődik holnap este a koppenhágai nemzetközi filmfesztivál. Az ifjú korához képest máris jelentős dán filmszemle közel háromszáz filmet mutat be idén, köztük négy magyar alkotást.
Goda Krisztina Csak szex és más semmi című nagysikerű filmjét a „Love is in the Air” című romantikus film válogatásában tűzik műsorra, Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című munkáját a Panoráma programban mutatják be.

Kocsis Ágnes első munkája, a Friss levegő a fesztivál Alice-díjáért folyó versenybe kapott meghívást. A koppenhágai rendezvényen Alice O’Fredericks, az első dán filmrendezőnő emlékére adják ki ezt a díjat a fesztiválon résztvevő legjobb filmrendezőnő elismeréseként. Idén összesen nyolc alkotás versenyez az Alice-díjért, melynek sorsáról a dán kulturális élet kiemelkedő személyiségei döntenek.

A koppenhágai nemzetközi filmfesztivál „Mesterek” válogatásában mutatja be Szabó István Rokonok címmel készített Móricz-adaptációját. A fesztivál szervezői szakmai programokat, mesterkurzusokat és szemináriumokat is kínálnak, Stephan Frears, Robby Müller és Amos Gitai mellett Szabó Istvánnal és Rózsa Jánossal, a Rokonok producerével is a Dán Filmakadémián tartandó szemináriumok előadói között lehet találkozni Koppenhágában.

Mundruczó Kornél az Arany Hattyúk sorsáról döntő nemzetközi zsűri munkájába kapott meghívást, a díjátadó szeptember 30-án lesz.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012