sex hikaye

Magyar koprodukciók a CineFesten

Szívből jövő szeretetből nyit a fesztivál

2011. szeptember 13. - filmhu
Magyar koprodukciók a CineFesten

Két magyar részvételű nemzetközi koprodukcióban készült játékfilmmel, három magyar rövidfilmmel és két dokumentumfilmmel a versenyprogramban kezdődik a Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál szombat este.

 

 

Adrian Sitaru neves román filmrendező új játékfilmje, a budapesti Cor Leonis Films koprodukciójában készült Szívből jövő szeretetből (Best Intentions) is látható lesz a szombat este kezdődő Jameson CineFest versenyprogramjában. Az augusztusi locarnói filmfesztiválon a legjobb rendező, továbbá a legjobb férfi főszereplő – Bogdan Dumitrache – díjával is kitüntetett román-magyar koprodukció hazai premierjére Miskolcon kerül sor az alkotók jelenlétében. A Szívből jövő szeretetből című filmben látható Tóth Orsi, Török-Illyés Orsolya és Szikszai Rémusz. Sitaru második játékfilmjének elkészítésében közreműködött Zányi Tamás hangmérnök. A magyar koproducer Vágási Emőke volt.

A 8. Jameson – CineFest versenyprogramját a Pusztai Ferenc vezette KMH Film részvételével készült Rebecca Daly ír rendezőnő első játékfilmje, a Halálos ébredés (The Other Side of Sleep) is gazdagítja. Az ír-holland-magyar koprodukció világpremierje a májusi cannes-i filmfesztivál Rendezők Kéthete programjában volt. Az angol nyelvű alkotás készítésében a magyar koproducer mellett Varga Zsuzsa színésznő, Flesch Andrea jelmeztervező és Molnár László fővilágosító is részt vett.

A CineFesten a rövidfilmek között versenyez Nagy Dénes Riport című rendezése, továbbá két SZFE-s vizsgafilm is: Reisz Gábor Külalak-ja és a Tiszta kézzel Bagota Bélától. A dokumentumfilmek versenyében szerepel Hajdú Esztertől a Vivien és Nagy Viktor Oszkár új, Két világ közt című rendezése is, amely egy közelkép a menekültek mindennapjairól egy magyarországi menekülttáborban.

A szeptember 17-én kezdődő 8. Jameson CineFest - Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon összesen 73 filmet mutatnak be: 29 nagyjáték-, 19 kisjáték-, 10 dokumentumfilmet, valamint 15 animációs művet.






nka emblema 2012