sex hikaye

Magyar népmesék Chicagóban, magyar fődíj az OSKA Bright Film Festivalon

Pénteki gyorshírek

2009. november 27. - filmhu
Magyar népmesék Chicagóban, magyar fődíj az OSKA Bright Film Festivalon
Ismét díjazták a kecskeméti Magyar népmeséket Chicagóban, Kerecsendy Vilmos nyert az OSKA Bright Film Festivalon, magyar dokumentumfilm kapta a Temps d’Adventure díjat, és Házi őrizetbe kerülhet Roman Polanski.

Ismét díjazták a kecskeméti Magyar népmeséket Chicagóban

Észak-Amerika legnagyobb és leghíresebb fesztiválján, a Chicagói Nemzetközi Gyermekfilm Fesztiválon 2008. után ismételten díjat nyert a kecskeméti rajzfilmstúdióban készült Magyar népmesék című rajzfilmsorozat. A 26. CICFF október 22-31. között került megrendezésre, ahol a Nagy Lajos által rendezett Köcsögkirály című epizód az animációs tv-műsorok között a 2. díjat kapta. A fesztiválra 40 országból több mint 200 filmet neveztek. Ugyancsak ebben a kategóriában, 2008-ban a kecskeméti Horváth Mária első díjat kapott a népmese sorozat Hogyan telt a gyermekkorom című epizódjáért.




Házi őrizetbe kerülhet Roman Polanski

Egy svájci bíróság szerdán elfogadta Roman Polanski 4,5 millió dolláros (800 millió forintos) óvadékkérelmét, a rendező házi őrizetbe vételéhez azonban a svájci Igazságügyi Minisztérium jóváhagyása is szükséges - tudatta az MTI. A bíróság döntése értelmében Polanskit svájci villájában tartanák őrizet alatt. A rendező abba is beleegyezett, hogy elektronikus követőeszközöket alkalmazzanak megfigyelésénél. A svájci Igazságügyi Minisztérium azonban bejelentette: Polanskinak börtönben kell maradnia, amíg el nem döntik, fellebbeznek-e a házi őrizetbe vétel ellen a legfelsőbb bíróságnál.




Magyar dokumentumfilm nyert díjat Spanyolországban

Az Adrenaline and Turbulence (Adrenalin és örvénylés) című magyar dokumentumfilm a Temps d’Adventure díjat nyerte a spanyol Pireneusokban megrendezett Torello-i hegyi-filmfesztiválon. Fodor Sarolta (producer) és Kollmann András (rendező) látványos alkotása két magyar siklóernyős műrepülő pilóta, Kézi Gábor és Takáts Pál történetét mutatja be. Az Adrenaline and Turbulence az elmúlt hónapokban Svájcban a Les Diablerets filmfesztiválon a legjobb extrémsport-film díját kapta, a Franciaországban rendezett Coupe Icare-on fődíjjal tüntették ki.




Magyar fődíj az OSKA Bright Film Festivalon

Az OSKA Bright Film Festival történetében először egy magyar filmes, a Down kórral élő Kerecsendy Vilmos hozta el a doku-kategória fődíját - adta hírül a Népszabadság. Filmes ismereteit Kerecsendy a Nonprofit Média Központ Alapítvány Nézőpont Váltás elnevezésű képzési programja során szerezte. A mostani fesztiválon is bemutatott, 35 km című filmje tavaly a Nézőpont Váltás Filmszemlén közönségdíjat kapott. A dokumentumfilm az alkotó lakóhelyét, Vácegrest, illetve az úgynevezett Vácegres-feelinget mutatja be. A díjnyertes film megtekinthető a Nonprofit Média Központ Alapítvány honlapján.






nka emblema 2012