sex hikaye

Magyar producer Cannes-ban

European Film Promotion

2008. április 14. - filmhu
Magyar producer Cannes-ban
A European Film Promotion 9 alkalommal rendezi meg a cannes-i filmfesztivál alkalmával a Producers on the Move nemzetközi találkozót. A filmproducerek szakmai fórumán Hidasi Dalma vesz részt, a vadonatúj Mázli című játékfilm producere - adta hírül a Magyar Filmunió.

A European Film Promotion (EFP) május 17-20. között rendezi meg Cannes-ban a „Producers on the Move” nemzetközi találkozót. A filmproducerek háromnapos szakmai fórumán Hidasi Dalma vesz részt, a vadonatúj Mázli című játékfilm producere. A 22 fiatal filmes részvételével megrendezett találkozó célja, hogy Európa ígéretes producereire irányítsa a filmipar figyelmét a filmszakma legfontosabb nemzetközi fórumán, a cannes-i fesztiválon.

Hidasi Dalma 1993-ban végzett a Budapesti Közgazdasági Egyetemen, majd a Színház- és Filmművészeti Főiskola producer szakán diplomázott. 1996-ban Keményffy Tamással megalapította az Extreme Filmet. Számos Magyarországon forgatott nemzetközi reklám, videoklip és rövidfilm gyártásában vett részt. 1999-ben néhány hetet töltött gyakornokként a Warner Brothers londoni irodájában. A reklámfilmek mellett olyan díjnyertes rövidfilmek producere volt, mint az Alvó (Szotyori István), a Szerencsés ember (Keményffy Tamás) és a Most látszom, most nem látszom (Szász Attila). Jelenleg a Hurok (Madarász István) és a Zoé (Szász Attila) című játékfilmek előkészítésével, valamint a Mázli című falusi komédia utómunkájának irányításával foglalkozik.

A Mázli Keményffy Tamás első játékfilmje, magyar-francia-német koprodukcióban készült, elsőízben a cannes-i filmvásáron lesz látható.

Az alkotás helyszíne Ógyarmat, egy szegény zsákfalu az osztrák-magyar határon. Egy napon azonban rájuk mosolyog a szerencse. Felfedezik, hogy a temetőjük alatt húzódik egy olajvezeték. Gyorsan jött ötlettől vezérelve megfúrják és közösen elkezdik árulni a gázolajat, temetésnek álcázva az árusítást… A magyar mozikban októbertől lesz látható a Mázli.

A European Film Promotion „Producers on the Move” programjában a Magyar Filmunió tagsága révén 2001 óta vehetnek részt magyar producerek. Eddig többek között Angelusz Iván, Muhi András, Petrányi Viktória és Pusztai Ferenc volt a nemzetközi szakmai fórum résztvevője.

Bővebb információ: www.efp-online.com



Címkék

hír



nka emblema 2012