sex hikaye

Menzel nyitja meg a Moziünnepet

Hat premierfilm

2007. augusztus 16. - filmhu
Menzel nyitja meg a Moziünnepet
Jiri Menzel augusztus végén Budapestre látogat, hogy a negyedik Moziünnep díszvendégeként megnyissa az országos rendezvénysorozatot. A cseh újhullám egyik vezéralakja új filmje, az Őfelsége pincére voltam premier előtti díszbemutatójára érkezik fővárosunkba.

Idén hat premier film kerül a Moziünneppel egy időben a mozikba: Az Igen, akarom? című francia romantikus vígjáték Alain Chabat-val és Charlotte Gainsbourg-ral a főszerepben, a Spike Lee rendezte vígjáték, az Utál a csaj Monica Belucci-val, Woody Harrelsonnal és John Turturróval, a San Sebastian-i Filmfesztiválon fődíjat nyert Kisfiam, a  Pokoljárás, valamint Nicole Blonsky, John Travolta, Christopher Walken és Michelle Pfeiffer főszereplésével a Hajlakk.

Premier előtt az Őfelsége pincére voltam című filmen kívül további három külföldi alkotás kerül a mozikba: Derek Jarman-tól a Caravaggio, Terry Gilliam új filmje, a Tideland, valamint a Tini nindzsa teknőcök. A Moziünnep alatt négy magyar alkotás is bemutatkozik: Kamondi Zoltán új filmje, a Dolina, Tóth Tamás filmje, a Farkas, Novák Eriktől a Zuhanórepülés, valamint Fliegauf Benedek Tejút című új rendezése.

Újabb keserédes Hrabal-adaptáció az új Menzel-film 
- Őfelsége pincére voltam

Bemutatkozik Menzel legújabb filmje is: az Őfelsége pincére voltam című alkotás Bohumil Hrabal keserédes regényének adaptációja, melyet a közönség a Moziünnep alatt premier előtt tekinthet majd meg. A film szeptember 6-án a Budapest Film forgalmazásában kerül a hazai mozikba. A film trailere a link alatt megtekinthető.

A Moziünnepen 44 város 86 mozija vesz részt, augusztus 30. és szeptember 2-a között.Címkék

hírnka emblema 2012