sex hikaye

Milánói és amerikai fődíj a Before Dawn-nak

Folytatódik a siker

2006. április 11. - filmhu
Milánói és amerikai fődíj a Before Dawn-nak
Kenyeres Bálint rövidfilmje a milánói nemzetközi filmfesztiválon és a Syracuse-ban is elnyerte a legjobb rövidfilmnek járó trófeát - adta hírül a Filmunió.

A legjobb rövidfilm díjával tüntették ki a Before Dawn című alkotást a hétvégén véget ért milánói filmfesztiválon. A film rendezője, Kenyeres Bálint személyesen vette át az elismerést a díjátadó ünnepségen. A 13 perces alkotást az elmúlt hetekben az amerikai Tiburon és Párizs filmfesztiválján is a legjobb rövidfilmnek kiáltották ki. Legközelebb a portugáliai Espinho-ban kel versenyre Kenyeres alkotása. 

A milánói filmfesztivált idén áprilisban hatodik alkalommal rendezték meg, azzal a céllal, hogy a független filmgyártás kiemelkedő alkotásait gyűjtse csokorba.

A New York állambeli Syracuse-ban megrendezett fesztiválon is Kenyeres Bálint alkotása bizonyult a legjobb rövidfilmnek. A hétvégén véget ért Syracuse-i Nemzetközi Film és Videó Fesztivál érdekessége, hogy a rendezvény szervezői maguk is művészek, a seregszemlét a Syracuse-i Egyetemmel együtt rendezik meg.

Idén az Inforg Stúdióban készült filmalkotások felé kitüntetett figyelemmel fordult az amerikai fesztivál. Négy Inforg-filmet hívtak meg Syracuse-ba: Szaladják István Aranymadár, Lakatos Róbert Ördögtérgye, Mispál Attila A fény ösvényei és Kenyeres Bálint Before Dawn című alkotását, mely a legjobb rövidfilm díját nyerte el. A háromnapos fesztiválon részt vett az Inforg Stúdió alapító-producere Muhi András.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon



Címkék

hír



nka emblema 2012