sex hikaye

Moszkvai díj az Ópium-nak

A legjobb színésznő kirsti stubo

2007. június 30. - filmhu
Moszkvai díj az Ópium-nak
Szász János Ópium - Egy elmebeteg nő naplója című filmjében nyújtott alakításáért Kirsti Stubo a legjobb színésznő díját nyerte el a moszkvai filmfesztiválon - adta hírül a Filmunió.

Szász János Ópium – Egy elmebeteg nő naplója című magyar filmjének elismerésével zárult a 29. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál szombat este. A Csáth Géza naplóiból készített filmben nyújtott alakításáért Kirsti Stubo a legjobb színésznő díját nyerte el. A norvég színésznő Szász János filmjében átütő tehetséggel kelti életre az elmebeteg Klein Gizella alakját; az Ópium a 38. Magyar Filmszemlén a rendezői, operatőri - Máthé Tibor -, és a külföldi filmkritikusok díját is elnyerte, a nemzetközi publikum Moszkvában láthatta először. A közeljövőben a legrangosabb nemzetközi filmmustrákon lesz látható világszerte.

A Nyikita Mihalkov által elnökölt moszkvai filmünnep Berlin, Cannes, és Velence mellett a FIAPF (Film Producerek Nemzetközi Szövetsége) által A-kategóriásnak minősített 12 nemzetközi filmfesztivál közé tartozik. A nagyszabású seregszemle idei programjában Esztergályos Károly Férfiakt című munkáját is bemutatták.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012