sex hikaye

Mundruczó darabja a legjobbak között Németországban

2013. március 7. - filmhu
Mundruczó darabja a legjobbak között Németországban

A nachtkritik.de német online színházi újság szerkesztői összeállították a 2012-ben német nyelvterületen játszott legjobb előadások 48-as elitlistáját. A többségében német rendezőket felsoroló listán néhány külföldi alkotó is szerepel, úgy mint Antú Romero Nunes, Brett Baily, Ivo Dimchev, Alvis Hermanis, Yannis Hourvadas és végül, de nem utolsó sorban Mundruczó Kornél, J.M. Coetzee: Szégyen című előadásával.

 
 
 
 
 A válogatók szerint „Mundruczó Kornél brutális fizikai tartalommal tölti meg J.M. Coetzee regényének csöndjeit. A nézőket kínzó voyeuri szerepbe kényszeríti, amit először is ki kell bírni”. A Proton Színház előadását a magyar nézők legközelebb 2013. március 7-én és 8-án láthatják a Trafóban. Mundruczó Kornél Szégyen című előadása Dél-Afrikába kalauzolja nézőjét, ahol a városi és vidéki, a nyugati és az ősi élet ellentétei bontakoznak ki egy család, egy apa és lánya történetén keresztül. A főhős, David Lurie (Zsótér Sándor) a Cape Town-i egyetem tanáraként egy mindennapos kis botrányba keveredve szembesül először a társadalmunkat irányító félelmekkel, problémákkal, amelyek elől lányához (Tóth Orsi) menekül a feketék lakta dél-afrikai vidékre.

Érdekesség, hogy a darabban Mundruczó kutyákkal dolgozik együtt, és következő filmtervében, a Fehér istenben is a kutyák játsszák a főszerepet. Mint ismeretes, a projektet a Magyar Nemzeti Filmalap 280 millió forinttal, az Eurimages 340 000 euróval támogatta. A darab a Nobel-díjas író, John Maxwell Coetzee Booker-díjas regényéből, a Szégyenből készült. 

szegyen 2

A 2012-es év negyvennyolc legjobb előadása a nachtkritik.de szerkesztői szerint.





nka emblema 2012