sex hikaye

Nagy Péter lesz a Shooting Star Berlinben

Újabb Herendi Sztár

2006. december 20. - filmhu
Nagy Péter lesz a Shooting Star Berlinben
Reflektorfényben az európai filmcsillagok új generációja - tizedik alkalommal mutatja be a European Film Promotion az európai film ígéretes színésztehetségeit februárban a berlini filmfesztiválon - adta hírül a Filmunió.

Nagy Péter, Herendi Gábor Lora című új filmjének férfi főszereplője, képviseli Magyarországot a berlini filmfesztiválon megrendezendő Shooting Stars programon. A European Film Promotion (EFP) kezdeményezéseként létrejött, idén 10. születésnapját ünneplő rendezvényen 26 európai ország ígéretes színésztehetsége mutatkozhat be február 10-12. között.

Az ifjú talentumokat háromnapos eseménysorozaton mutatja be az EFP a filmszakma nagyjainak, valamint a legnagyobb színészügynökségek és a nemzetközi sajtó képviselőinek. Az elmúlt években többek között Daniel Craig, Rachel Weisz, Daniel Brühl és Ludivine Sagnier pályafutásának is jelentős állomása volt a berlini Shooting Stars program.

Dieter Kosslick, a Berlinale igazgatója személyesen adja át a fesztiválpalota színpadán a Studio Hamburg Shooting Stars-díját február 12-én este a 26 pályakezdő színésznek.

Nagy Péter, 2006-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Lukáts Andor osztályában. Jelenleg a debreceni Csokonai Színház társulatának tagja, ahol többek között a West Side Story-ban játszik.

Több kisebb filmszerep után idén főszerepet kapott Herendi Gábor, a Valami Amerika rendezőjének új filmjében. A rendező szívesen dolgozik ifjú tehetségekkel, első filmjének főszereplői számára a film sikere hozta meg a szakmai elismeréseket. A Valami Amerika szereplői közül ketten is voltak már Shooting star-ok.

A Lora című, fordulatokkal teli, romantikus szerelmi történetben Péter egy fiatal zenészt alakít. A forgatást nehezítette, hogy a női főszereplő amerikai, így a párbeszédek egyik mondata angolul, a másik magyarul hangzott el. Péter nyelvtudásának és színészi empátiájának köszönhetően a felvétel zökkenőmentesen folyt. Filmbeli apját egyetemi osztályfőnöke, Lukáts Andor alakítja. A koncert-jelenetekben Péter saját maga szaxofonozik, a szerep kedvéért tanult meg a hangszeren játszani. A Lora január 25-től látható a magyar mozikban.

Magyarország, a Magyar Filmunió EFP-tagságának köszönhetően, 2002 óta vesz részt a berlini rendezvényen. Az elmúlt években Miklós Marcell, Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter, Gryllus Dorka és legutóbb Hámori Gabriella mutatkozott be a berlini filmfesztiválon.

A Shooting Stars 2007 az Európai Unió MEDIA programja, a Studio Hamburg, a Volkswagen és az EFP tagjainak támogatásával valósul meg.



Címkék

hír



nka emblema 2012