sex hikaye

Négy magyar film Brüsszelben

Pál Adrienn, Fehér tenyér, Hunky Blues, Puskás Hungary

2010. október 21. - filmhu
Négy magyar film Brüsszelben

Négy magyar játékfilm belgiumi premierjére kerül sor a hétvégén a brüsszeli Bozar-ban - tudatta a Magyar Filmunió. A Pál Adrienn című film vetítése után Kocsis Ágnessel személyesen is találkozhat a közönség.

 

A spanyol-belga-magyar uniós elnökségi trió 18 hónapos programjához kapcsolódva a résztvevő országok filmművészetébe nyerhet bepillantást a belga főváros közönsége a hétvégén. A brüsszeli Művészetek Palotájában, a Bozar-ban négy kiemelkedő magyar film belgiumi premierjére kerül sor vasárnap.

Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című többszörös díjnyertes alkotása és Kocsis Ágnes legutóbbi játékfilmje, a Pál Adrienn is bemutatkozik Brüsszelben. Kocsis Ágnessel személyesen is találkozhat a Bozar közönsége a vetítést követő beszélgetésen, melyet Niels Ruëll neves filmkritikus vezet.

A játékfilmek mellett Forgács Péter Hunky Blues - Az Amerikai Álom című a magyarság nagy kivándorlásáról készített kreatív dokumentumfilmjét, valamint a leghíresebb magyar portréját, a Puskás Hungary-t vetítik. Almási Tamás filmje Los Angeles-ben közönségdíjat, Valladolidban és a budapesti Filmszemlén egyaránt elnyerte a legjobb dokumentumfilm díját.

A brüsszeli Bozar-ban bemutatkozó filmek a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készültek.






nka emblema 2012