sex hikaye

A Fehér tenyér a New York Times szerint

„Kemény és gyönyörű dráma”

2007. június 25. - filmhu
A Fehér tenyér a New York Times szerint
„Kemény és gyönyörű drámaként” jellemzi Matt Zoller Seitz, a The New York Times filmkritikusa Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című alkotását, melyet június 20. óta vetítenek a manhattani mozik. Az Egyesült Államok egyik legjelentősebb napilapjában Hajdu önéletrajzi elemekkel átszőtt filmjének szigorú, már-már dokumentarista stílusát a Dardenne-fivérek világához, a Fehér tenyér-ben alkalmazott történetvezetést és vágástechnikát pedig a Keresztapa II. című klasszikushoz hasonlítja a kritikus.

Hajdu Szabolcs filmjét az Egyesült Államok kulturális fellegváraként számon tartott New York-i Museum of Modern Art (MoMA) filmszínházaiban mutatták be.

A Fehér tenyér-t, melyet Cannes-ban láthatott először a nagyvilág 2006-ban, majd az Oscar-nevezések között képviselte a magyar színeket, számos díjjal jutalmaztak külföldi filmfesztiválokon. A Katapult Film és a Filmpartners koprodukciójában készült alkotást június 20-án mutatta be Amerikában a Strand Realising moziforgalmazó, a francia filmszínházak novemberben tűzik majd műsorra.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012