sex hikaye

Nevezz a Cinefestre!

Fiatal filmesek Miskolcon hatodszor

2009. március 27. - filmhu
Nevezz a Cinefestre!
Miskolc 2004-ben iratkozott fel a világ filmes térképére a CineFesttel. Az évek során a közép-európai régió egyik legismertebb és legkedveltebb fiatal filmes bemutatkozási fórumává nőtte ki magát. A vetítések mellett a szervezők színes programokkal, baráti légkörrel és vendégszeretettel várják a filmes szakma képviselőit Miskolcra hazánkból és külföldről.

A CineFest elindításakor az elsődleges cél az volt, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsenek a 35 éven aluli filmeseknek, nagyjátékfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, animációs film és évente egy-egy speciális kategóriában.

Az első CineFest óta a filmvetítéseket egyéb kiegészítő – nemcsak szakmai – programok is kísérik. A kerekasztal-beszélgetések során filmkritikusok, producerek, rendezők, forgatókönyvírók, szakmai és kormányzati szervezetek képviselői találkoztak, nemegyszer vitáztak egymással. A vetítések és szakmai rendezvények mellett és után a szép számú közönség koncerteken és a híresen jó (nemzetközi szinten is elismert) CineFest-bulikon lazíthatott.

2007 óta a Kossuth Mozi mellett az időközben megépült Művészetek Háza adott otthont a fiatal filmeseknek – az új, legkorszerűbb technikával felszerelt, három vetítőhellyel rendelkező helyszín 2009-től fesztiválközpontként  működik majd. Ezzel a hagyományok előtt is tiszteleg a CineFest: a Művészetek Háza, korábbi nevén Béke Mozi, az ország egyik legjelentősebb filmszínháza volt a rendszerváltás előtt.

Idén a Cinefestre 2009. szeptember 11. és 20. között kerül sor Miskolcon.


NEVEZZ A 2009-ES FESZTIVÁLRA!

Olyan kisjáték-, dokumentum-, kísérleti és amimációs filmeket várnak, amelyek 2007-ben vagy utána készültek, és a rendező - a film készítésekor - még nem töltötte be 35. életévét. Kivételt csupán a nagyjátékfilmeknél tesznek: ebben a kategóriában a 35 évnél fiatalabb vagy elsőfilmes alkotók nevezhetnek.

A nevezés részletei a Cinefest oldalán tekinthetők meg.

Kapcsolat:
dr. Muszatics Péter kommunikációs igazgató

Nevezési határidő:
2009. május 31.

Bővebb információ:
www.cinefest.hu
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.






nka emblema 2012