sex hikaye

Nők a kamera mögött

Fekete, Goda, Groó, Kocsis

2006. december 12. - filmhu
Nők a kamera mögött
Négy magyar filmrendező alkotása gazdagítja a női filmek fesztiválját Delhiben. A második alkalommal megrendezendő fesztivál díszvendége Gina Lolo Brigida lesz, akinek felejthetetlen filmjeit Új-Delhiben újra vetítik. Magyar filmek az eltűnt Selyemút városában, Bursában. A törökországi Bursában elsőízben kezdődik december 13-án a „Kelet és Nyugat párbeszéde: A Selyemút” című filmes seregszemle.

Új-Delhi Városában december 11-18. között rendezik meg a filmrendezőnők nemzetközi fesztiválját. Az indiai seregszemle játékfilm versenyébe Kocsis Ágnes Friss levegő, a dokumentumfilm-mezőnybe Fekete Ibolya Utazások egy szerzetessel című munkája kapott meghívást. A földkerekség filmrendezőnőinek munkáiból szemezgető fesztivál Goda Krisztina Csak szex és más semmi című komédiáját és Groó Diana Előttem az élet című új dokumentumfilmjét is bemutatja.

Az eltűnt Selyemút kulturális öröksége szellemiségében megrendezendő nemzetközi filmfesztiválra két magyar film érkezik. Tímár Péter A herceg haladéka című moziját a főszereplő Szabó Gabi és Sánta György producer személyesen mutatja be a közönségnek; Gárdos Péter Az igazi Mikulás című alkotását a rendező és ifj. Seregi László operatőr kíséri el Bursába.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012