sex hikaye

FIPRESCI-díj a Friss levegőnek

Újabb elsimerés Kocsis Ágnes filmjének

2006. október 16. - filmhu
FIPRESCI-díj a Friss levegőnek
Magyar sikerrel zárult 22. Varsói Nemzetközi Filmfesztivál tegnap este. Kocsis Ágnes Friss levegő című filmje a filmkritikusok FIPRESCI-díját nyerte el - adta hírül a Magyar Filmunió. A FIPRESCI, a kritikusokat tömörítő nemzetközi szervezet számos filmfesztiválra delegál zsűrit, és díjával ismeri el a legjobbnak vélt alkotást.

Kocsis Ágnes filmjét Cannes-ban láthatta először a külföldi közönség, azóta a nagyvilág számos rangos filmfesztiválja hívta meg műsorába. Az Európai Filmakadémia „Az év felfedezettje”-díjra jelölte Kocsis Ágnes alkotását. A tekintélyes elismerésért összesen négy európai elsőfilm versenyezhet idén.

A varsói filmfesztiválra összesen hat magyar mű érkezett. Hajdu Szabolcs Fehér tenyér, Szabó István Rokonok, Kocsis Ágnes A vírus és M. Tóth Géza Maestro című munkáit is bemutatták. Az Európa Filmdíjak decemberben tartandó varsói ünnepségét megelőlegezve a filmfesztiválon műsorra tűzték az EFA legjobb európai rövidfilm díjára jelölt munkákat is, köztük Kenyeres Bálint Before Dawn című filmjét.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012