sex hikaye

Magyar filmek a világ körül

Kalkutta-Róma tengely

2007. november 9. - filmhu
Magyar filmek a világ körül
A holnap kezdődő kalkuttai filmfesztiválra és társrendezvényére összesen nyolc magyar játékfilm érkezik. Mindeközben a római MedFilm fesztiválon láthatja először az olasz közönség a Doliná-t.

India egyik legnagyobb filmművészetnek szentelt rendezvénye kezdődik holnap Kalkuttában. A nemzetközi seregszemle 13. alkalommal mutat pillanatképet a nagyvilág filmművészetéről az indiai metropoliszban. A Nandan, a nyugat-bengáli filmművészeti központ rendezvényére Bogdán Árpád, Herendi Gábor, Szilágyi Andor, Szász János, Szabó István és Sas Tamás legutóbbi játékfilmjei kaptak meghívást.

A kalkuttai filmfesztiválhoz kapcsolódik november 10-18. között az „Új Mozi” Nemzetközi Fóruma elnevezésű rendezvény, amelyen 32 ország vesz részt. A Fórumon Mispál Attila A fény ösvényei és Bagó Bertalan Vadászat angolokra című alkotásait mutatják be.

Rómában, a MedFilm fesztivál versenyprogramjában találkozhat először az olasz közönség Kamondi Zoltán Dolina című rendezésével, melynek főszerepét Adriano Giannini olasz színész alakítja. A Dolina olaszországi premierjén jelen lesz Kamondi Zoltán.

A négy római moziban megrendezendő nemzetközi filmszemle szervezői a rövidfilm versenybe Kenyeres Bálint Before Dawn, valamint Novák András Sziréna című művét is meghívták. A dokumentumfilmek között Csáki László és Pálfi Szabolcs Egerszalók című alkotása versenyez.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012