sex hikaye

Olasz filmdíjak az Ergonak és az Éjfélnek

M. Tóth Géza és Kárpáti György Mór filmjei

2010. szeptember 7. - filmhu
Olasz filmdíjak az Ergonak és az Éjfélnek

M. Tóth Géza Ergo című animációját és Kárpáti György Mór Éjfél című rövidfilmjét is díjazta az Asolóban megrendezett nemzetközi filmfesztivál - tudatta a Magyar Filmunió.

 

Két magyar filmalkotást is díjazott az olaszországi Asolóban szeptember 5-én véget ért nemzetközi filmfesztivál.

M. Tóth Géza Ergo című animációja a legjobb filmzene díját nyerte el az olaszországi fesztiválon. A 12 perces alkotás zenéjét M. Tóth állandó alkotótársa, Pacsay Attila szerezte. Az Ergo című film a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült a Kedd Animációs Stúdió produkciójában. A nemzetközi közönség Cannes-ban láthatta először 2008-ban, és azóta számos rangos nemzetközi filmszemle tűzte műsorra.

Éjfél című vizsgafilmjével Kárpáti György Mór a legjobb főiskolás film díját nyerte el Asolóban. A zsűri indoklásában kiemelte az alkotók érzékenységét, amellyel a felnőtté válást ábrázolják, továbbá Dér Zsolt és Kőszegi Mária, a két főszereplő nagyszerű alakítását. Az Éjfél című 18 perces film a Színház- és Filmművészeti Egyetem és az Inforg Stúdió koprodukciójában készült a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával.

A 29. alkalommal megrendezett olaszországi filmverseny 74 alkotást vonultatott fel.






nka emblema 2012