sex hikaye

Overnight Koppenhágában

Picture Europe!

2008. március 17. - filmhu
Overnight Koppenhágában
A European Film Promotion „Picture Europe!” címmel a koppenhágai Grand Teatret-ben mutatja be az európai mozi legjobbjait, köztük Török Ferenc Overnight című rendezését - adta hírül a Magyar Filmunió.

Az európai film népszerűsítésére létrehozott European Film Promotion (EFP) a napokban mutat be az európai filmtermés kiemelkedő alkotásaiból 11 játékfilmet Koppenhágában „Picture Europe!” címmel. A három európai nagyvárosban - Münchenben, Koppenhágában és Madridban - megrendezett vetítéssorozat mottója „Lássuk, mi megy a szomszédban!”. Elsődleges célja az európai filmek forgalmazásának elősegítése. A vetítéssorozat filmjeit mindhárom városban a rendezvényt vendégül látó filmszínházak programigazgatói választották ki.

Török Ferenc Overnight című filmjét a februári müncheni bemutatót követően a koppenhágai közönség is láthatja, áprilisban pedig Madridban tűzik műsorra.
A dán főváros közkedvelt művész mozijában, a Grand Teatret-ben március 18-án Török Ferenc részvételével vetítik a filmet. A bemutatót, amely a Magyar Köztársaság Koppenhágai Nagykövetsége és a Magyar Turizmus Rt. stockholmi irodája támogatásával valósul meg, közönségtalálkozó követi. A „Picture Europe!” vetítéssorozat részeként Koppenhágában több szakmai programra is sor kerül, melyek a filmek forgalmazását segítik elő.

Az Overnight a Katapult Film, a Filmpartners és a Schmidtz Katze koprodukciójában készült, Török Ferenc nemzedéki trilógiájának - Moszkva tér, Szezon - befejező darabja.

A European Film Promotion szervezésében megvalósuló programokon - Shooting Stars Berlinben, Producers on the Move Cannes-ban - hazánk a Magyar Filmunió EFP tagsága révén vesz részt. A jelenleg 28 ország nemzeti filmpromóciós szervezet által működtetett EFP munkájában a Magyar Filmunió 2002 óta vesz részt.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu, illetve a www.picture-europe.eu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012