sex hikaye

Pejó Róbert kutyás tündérmesére készül

Ismét előkészítés alatt a Mancs-film

2010. július 5. - filmhu
Pejó Róbert kutyás tündérmesére készül
Újabb fejlemények a világhírű mentőkutya, Mancs életének megfilmesítésével kapcsolatban. A kutya gazdájának szerepében Nagy Ervin lesz látható, már csak egy-két dublőrkutya és néhány millió forint hiányzik.


A világhírű mentőkutya sorsát, életét megörökítő film előkészületeiről már többször hírt adtunk - volt úgy, hogy Jean Renót láthatjuk majd a kutya gazdája, Lehóczki László megformálójaként, aztán Christopher Lambert neve is felmerült. A két világhírű színészt Kántor László producer elmondása szerint végül Nagy Ervin ‘ütötte ki a nyeregből’, és már Mancs szerepére is megtalálták a megfelelő ebet - a dublőrkutya és a kölyök németjuhász kiválasztása van csupán hátra.

mancs_sz1
A két világhírű színészt Nagy Ervin ‘ütötte ki a nyeregből'


A főszereplő személyéhez hasonlóan sokat változott a fikciós elemekkel vegyített életrajzi történet megközelítése is: 2008-ban Köbli Norbert és Magda Dalajani még drámai történetet írt, amelyben a katasztrófák és a kutya betegsége kapta a legnagyobb hangsúlyt. A forgatókönyv végső változatát Pejó Róbert és felesége, Dalajani jegyzi, amelyben - a producer elmondása szerint - az az alapmotívum, hogy "hogyan lesz két lúzerből pozitív hős". Pejó Róbert az FNE-nek adott nyilatkozatában is ezt a kettősséget emelte ki a világhírű páros történetével kapcsolatban. Reményei szerint az animációs elemekkel is megerősített kalandfilm "olyan lesz, mint egy tündérmese".

mancs_sz2
Macskákkal már forgatott
Pejó Róbert: Látogatás


A nemzetközi piacra készülő családi mozi jelenleg előkészítés alatt áll, az előcastingon és a terepszemlén már túl van a stáb, valamint a film főszereplőin túl az operatőr (Miklauzic Márton), a díszlettervező (Banovich Tamás), a gyártásvezető (Zánkay Piros) és a line producer (Kulcsár Zsuzsa) személye is közvonalazódott. Kántor László, az Új Budapest Filmstúdió producere elmondása szerint a koprodukció még nem állt száz százalékosan össze, "vágyak és tervek vannak". Az 500 millió forintos költségvetésű film az MMKA szelektív gyártási és koprodukciós pályázatán már korábban nyert mindösszesen 100 millió forintot, és a TV2 is beszállt a projektbe további 50 millió forinttal, jelenleg a román és a macedón filmalapok döntéseire várnak a producerek. A Mancs forgatása Kántor tervei szerint 2010. október elejétől indul.





(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2010. július 16. péntek, 16:31#1| dawg
‘ütötte ki a nyeregből’ = vallalta el x penzert

nka emblema 2012