sex hikaye

Reklámfilm forgatókönyvíró pályázat diákoknak

Közös érdekünk a természet védelme

2009. május 14. - filmhu
Reklámfilm forgatókönyvíró pályázat diákoknak
A DK-ÖKO Környezetvédő és Környezetépítő Kft., a Duna Kör Kiemelt Közhasznú Környezetvédő Egyesület megbízásából, és a Gönyű területén erőművet építő E.ON Erőművek Kft. támogatásával meghirdette Társadalmi Célú Reklámfilm Forgatókönyvírói Diákversenyét, Földünk és a NATURA 2000 területek természeti értékeinek megóvásáért „Óvjuk környezetünket!” mottóval.

Magyarország az Európai Unióhoz való csatlakozással vállalta, hogy az Unió jogrendjét, beleértve a természetvédelmi jogszabályokat is, a hazai szabályozásba – megfelelő igazításokkal – beépíti. A csatlakozás pillanatától Magyarországra is érvényes a két uniós direktíva, a Madárvédelmi- és az Élőhelyvédelmi Irányelv. Ezek értelmében hazánk köteles volt közösségi jelentőségű természetes élőhelyei, valamint állat- és növényfajai védelmében területeket kijelölni, amelyek így az EU ökológiai hálózatának, a NATURA 2000 hálózatnak a részeivé váltak. A kijelöléssel hazánk területének közel 21%-a lett NATURA 2000 terület.

DK-ÖKO Környezetvédő és Környezetépítő Kft. a hálózat eszméjét követve öt éves programjával a zöld környezet rehabilitációjának fontosságára, a társadalmi felelősségvállalásra, egészséges életmódra és környezettudatos viselkedésre kívánja felhívni minden magyar állampolgár figyelmét. Létrehozták internetes honlapjukat www.natura2000info.hu, széles körű információt nyújtva azon tevékenységekről, támogatni kívánt pályázatokról, szervezett és koordinált programokról amelyek a természet védelmét célozzák. Az oldalon olvashatóak a forgatókönyvírói pályázat részletei is, amely egyben egyik hasznos eszköze lehet a célnak.

Egyrészt lehetőséget ad a fiatal nemzedék tehetséges alkotóinak a megmérettetésre, a verseny publicitása kapcsán a karrierépítésre, hiszen az egyetlen nyertes pályamunkájából a médiákban sugárzásra kerülő Társadalmi Célú Reklámfilm készül; másrészt a film segítségével közvetíteni kívánt üzenet, sok ember hibás attitűd és viselkedésmódjának megváltoztatását eredményezheti a természet és az ember egybefonódott jövője érdekében.

A versenyre hat intézmény, a Színház és Filmművészeti Egyetem, a Werk Film Akadémia, a Polifilm Film és Média Iskola, a Budapest Adschool Kreatív reklámiskola, az Analog Artist Filmakadémia és a Berzsenyi Dániel Főiskola hallgatói nevezhetnek munkáikkal. A beérkezett pályázatokat 2009. augusztus 28-ig véleményezi az öt fős zsűri, majd összegzés után szeptember 8-án kerül kihirdetésre az eredmény.

A zsűriben a filmes szakma, a partnerek és a téma szakemberei képviseltetik magukat. A zsűri elnöke Dr. Persányi Miklós címzetes egyetemi tanár, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója, volt környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

A zsűri tagjai Droppa György – a Duna Kör elnöke, Dr. Kiss Gyöngyi – az E.ON Erőművek Kft. képviselője; Goda Krisztina – rendező, forgatókönyvíró; Csillag Ádám - film és tv-rendező, a Duna Kör elnökségi tagja.


Nevezési határidő:
2009. augusztus 28.

További információk:
www.natura2000info.hu





(20) 
Hozzászólások
20-18  /  20
2009. május 30. szombat, 00:17#20| Minovics
Nézd, haver, tök igazad van, de Dodóka és a mi kis Jolikánk minden bizonnyal létező és két külön személyek. A Duna Körrel szimpatizálok, meg ez a pályázat is jó ötletnek tűnik, úgyhogy nem akartam én beléjük rúgni, csak az nem tetszik, hogy visszahülyéznek, mikor sztem tök jogos volt a kifogásunk.
Jolika a balatoni strandokhoz valszleg jobban ért, mint a forgatókönyvíráshoz (google is my friend), de gondoltam a zen-mesterek szigorával, egy-két virtuális pofon talán észhez térítheti. Lehet, hogy ő is számolt ezzel előre, mert már eleve kijelentette, hogy egyszer kíván hozzászólni, úgyhogy ha csak kussolni tud az érveinkre, akkor majd csak a szavát tartja.
A többiekre tényleg nem érdemes sok szót fecsérelni... :)
 
Előzmény: Harvey Weingard #19
 
2009. május 29. péntek, 21:40#19| Harvey Weingard
Minovics, dawg!

Eszeteknél vagytok fiúk? Ennyi elbasznivalót időtök van? Hát leálltok ezekkel vitatkozni a semmiről?

Először is, szerintem is (és mivel ez feltételezés, nem perelhetnek be érte) nézzétek már meg, hogy mi a fasz. Ezek itt a pályázatkiírók, meg a holdudvar valamilyen mélységben, akik egy Bambi fölött elsírták egymásnak, hogy le lettek hülyézve, és csordában idevonultak okosakat írni, mert egyedül egyiküknek sincs egy darab értelmes gondolata, de legalább hoztak még egy embert. Ti meg itt alájuk dolgoztok? Meg vagytok mekkenve? Szarjatok már bele! Meg egyáltalán: nézzétek már meg ezeket az arcokat úgy profililag, ha egyáltalán ezek valódi személyek, és nem csak egy ember személyiséghasadásai!

Dodóka, akinek van igazi neve, amit alá is ír, de dodónak nevezi magát kicsinyítőképzővel áll az élen. Valszeg valami lelkiismeretes művelődészszervező, aki még nem szokta meg, hogy a lelkesedés az kevés a világon, és most kapott egy kritikát, és összeszarta a pelust. És azt sajnos nem tanították neki Szegeden, hogy ilyenkor nem hőbörögni kell, meg puffogtatni a nagy szadeszes közhelyeket, hanem azt mondani, hogy "bocsánat, természetesen mindenki meg van hívva, rosszul kommunikáltunk, de sajnos a pályázáshoz így kellett kiírnunk". Ehelyett sír, mint egy mimóza fasz. Gyenge, férfiatlan jellem, akit sokat bánthattak, és valószínűleg tudatában van, hogy kicsit buta, különben nem vette volna magára a dolgot. De így árnyéktól is fosik.

Meg jolka, aki valami zéró a főiskoláról. Elvégezte, azt' most azt hiszi, hogy ő már egy tényező. Akkora pofonba fog még beleszaladni, hogy majd jöhet a nejem apjához feliratni a lítiumot. Osztja az észt arról, amit ő sem tud, csak hallotta, hogy a Németh Gábor tartott róla órát. És meggyőződése, hogy ő aztán húde-hajde.

zoe, a rendszer katonája, aki ovis stílusban mond egy nagy okosságot, amiben van igazság - csak ő még nem hallott arról, hogy a kontextus megváltoztatja a jelentését dolgoknak. Országot nem lehet dirigálni szakértelem nélkül (okos Fidesz gondolat - kíváncsi vagyok hányan végeztek náluk miniszter-szakon), illetve nem illik. Filmet lehet, és illik is. Szóval ő is csak egy közhelyes kis nímand pici intelligenciával, de hosszú nyelvecskével.

És Cumó. Bruhahahahahahahahaha! A kis cinikus. Érvei nincsenek, magja nincs - de jól odamond. Vajon miért? Ki küldte őt? Kihez simul hozzá azzal, hogy ezt megteszi? Úgy ironizálva, hogy közben ő maga nem érti az iróniát?

Szóval ti komolyan leálltok ezekkel a nímandokkal vitatkozni? Érdemben? Ezeket osztani kell srácok. Beszólni, aztán lemenni, futni egy kört, és jól aludni éjszaka, mert kiadtátok a feszkót.

Persze, engem is basz, hogy ilyen sok a buta ember ebben az országban - de ez van. És nem érdemes velük szájkaratézni, mert amikor már a földön fekszenek három darabban (ők, a fejük, meg a beleik), akkor majd felteszik a klasszikust: Egyezzünk ki egy döntetlenben!

Az ilyet ütni kell, és röhögni rajta. Nem pedig érvelni. Amit mondtok, süket fülekre talál náluk, mert ők nem érvelni jöttek, és túl korlátoltak ahhoz, hogy értsék amit mondtok. Ezek az arcok zen-mantrikusak - nézik a falat, és a saját faszságaikat mantrázzák... Ti toljátok inkább pszichedelikusban!
2009. május 29. péntek, 21:23#18| Harvey Weingard
Cumó:

Bazzeg, öregem, hogy te micsoda egy stílusbajnok vagy. Keményen küldöd az iróniát. Könyvből tanultad? Most?

Oszt hülyegyerek vagy-e? Oszt intelligencia-tesztet élőben már láttál-e? Oszt ctrlcctrlv billentyűkön túl érvelni tudol-e?

Majd akkor brekegj, ha megtanultál szöveget érteni kisbéka. Tudod, egyszerre egyet. Addig jó leszel a Hot magazinba szerkesztőnak. Ja, és ha megtalálod a megfelelő topicot, ahova írni akarsz. De csak akkor írj, ha van mondanivalód. Bár, ahogy elnézem, nincs. Nem is baj.

Ja, és kérd el jolka telefonszámát (ő is vándor-kommentelő magvas hozzászólásokkal, úgy tűnik). Trollkodhatnátok együtt a subbán. Nagy fless! Csak vigyázzatok, mert ott is meg kell ütni egy bizonyos értelmi szintet, nem elég nagyokat mondani egy lélegzetvétellel.

nka emblema 2012