sex hikaye

Roma-kép a Cinefesten

Háromnapos program Miskolcon

2012. szeptember 18. - filmhu
Roma-kép a Cinefesten

A Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon 2012-ben immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a "ROMA-KÉP - Romák a kamera előtt" elnevezésű tematikus program 2012. szeptember 17-19. között, melynek keretében a romák problémáit, életét bemutató, feldolgozó alkotásokat kerülnek bemutatásra.

 

A vetítések mellett számos szakmai program kíséri a rendezvényt. Az idei roma program a Visegrádi Alap támogatásával valósul meg.

A rendezvénnyel célja a romák életébe való betekintés, roma tehetségek, szakemberek, művészek, filmesek bemutatása, pozitív példák állítása a hazai és külföldi vendégek elé. Az egyedülálló kezdeményezéshez kapcsolódnak a V4 országok roma kultúráiról szóló kerekasztal-beszélgetések, kiállítások, koncertek és egy filmes szakmai konferencia is roma alkotók és művészek részvételével.

A háromnapos program több helyszínen zajlik majd. A Művészetek Háza mozi termei adnak helyet a roma témájú vetítéseknek, a kávézóban kerekasztal beszélgetések zajlanak majd. A programot színesítik majd különböző zenei rendezvények is.

Ritka az olyan program Magyarországon, ahol egy rendezvénytérben bemutatkozhatnak roma származású festők, filmesek, fotóművészek, a modern és a hagyományos cigányzene képviselői a nagyközönségnek. A CineFest roma programja mindezek mellett kitekintést biztosít Közép-Kelet-Európa roma kultúrájára is.



Címkék

hír , Cinefest , roma , program , dokum



nka emblema 2012