sex hikaye

Tarr-retró Jeonjuban

Tarr és Fliegauf Dél-Koreában

2008. április 29. - filmhu
Tarr-retró Jeonjuban
Tarr Béla filmjeiből mutat be retrospektív programot a jeonjui nemzetközi filmfesztivál. A rangos filmművészeti mustra díszvendége lesz a magyar rendező - adta hírül a Magyar Filmunió.

Tarr Béla életművét bemutató vetítéssorozat kezdődődik a dél-koreai Jeonjuban. A május 1-9. között megrendezendő filmfesztivál Hsiao-hsien Hou, Chantal Akerman, Pier Paolo Pasolini, Rainer Werner Fassbinder után a világhírű magyar filmrendezőnek Tarr Bélának szenteli retrospektív programját.

A nagyszabású rendezvényen a legutóbbi Tarr-film, A londoni férfi mellett látható lesz a Családi tűzfészek, a Hotel Magnezit, a Szabadgyalog, a Macbeth, a Panelkapcsolat, az Őszi almanach, a Kárhozat, a Sátántangó, a Werckmeister harmóniák és a Prológus című rövidfilm is.

A jeonjui közönség számára nem ismeretlen Tarr Béla művészete, hiszen 2001-ben  a fesztiválon nagy sikerrel mutatták be a Werckmeister harmóniák-at. Tarr Béla díszvendégként érkezik Jeonjuba, így a fesztivál közönségének és a sajtó képviselőinek is alkalma lesz találkozni a magyar rendezővel.

A jeonjui fesztivál Cinemascape válogatásában mutatják be Fliegauf Benedek Tejút című alkotását. Ebben a programban a nagyvilág fiatal rendezőinek kiemelkedő filmjeit gyűjtik egy csokorba.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012