sex hikaye

Új Budapest Stúdió - új filmek

2001. június 12. - filmhu
1-1  /  2
A napokban fejeződött be Gulyás Gyula Fény hull arcodra édesem című, magyar – román koprodukcióban készülő nagyjátékfilmjének a forgatása az Új Budapest Stúdió és a Castel Film égisze alatt. A film lírai, szürreális módon mutatja be egy Férfi és egy Nő végzetes szerelmi történetét egy háború után (szinopszis). A szerepeket többnyire erdélyi színészek alakítják. A forgatókönyvet Király László elbeszélése nyomán Csiki László és Gulyás Gyula írta (stáb és Gulyás Gyula-bio).

Emellett előkészítési szakaszban tart az Új Budapest Stúdiónál a fertődi Eszterházy-kastély Haydn nevével fémjelzett kulturális virágkorát bemutató fikciós dokumentumfilm gyártása. A film nem csupán azért mérföldkő a magyar filmgyártás történetében, mert Tony Sutcliffe neves angol rendező személyében először rendez magyar témájú, nemzetközi forgalmazásra szánt dokumentumfilmet, éppen az európai piacképességre való tekintettel külföldi rendező, hanem mert a potenciális vásárlók technikai normáinak figyelembevételével digitális, 16/9 formátumú videóra forgatják a filmet.

Az Új Budapest Filmstúdió Kft. 2001 elején alakult meg. Jóllehet, mint magánvállalkozás most induló formációként született újjá, de a cég az egyik legnagyobb magyar filmgyártási tradíciókkal rendelkező alkotóműhely, a Budapest Filmstúdió szellemi örököseként jött létre.
(filmhu)

Címkék

hír


1-1  /  2

nka emblema 2012