sex hikaye

Új-Zélandon készül a Narnia

Digitális rénszarvasok

2004. július 13. - filmhu
Új-Zélandon készül a Narnia
Középfölde után Új-Zéland tájai Narniává alakulnak. Helen Clark miniszterelnök ellátogatott a Narnia krónikái: az oroszlán, a boszorkány és a különös ruhásszekrény forgatási helyszínére, ahol július eleje óta zajlanak a munkálatok. A film C.S. Lewis hét könyvből álló fantazy-sorozatának második darabja alapján készül.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

Lewis könyvéből 85 millió példányt adtak el világszerte, 29 országban. Így várhatóan az olvasók elvárásai magasak lesznek a filmmel kapcsolatban. A producerek azonban nem aggódnak, a nyilatkozatok szerint olyan filmet készítenek, amihez hasonlót még soha nem láthattak a mozinézők.

A filmet az új-zélandi Andrew Adamson rendezi, a Shrek és a Shrek 2. direktora. A Narnia újabb fellendülést jelent a szigetország filmiparának, mely Peter Jackson trilógiája, A Gyűrűk ura sikere után jelentősen megerősödött.

Clark találkozott a Narnia fiatal brit sztárjaival is. A főszerepet egy kilenc éves londoni kisfiú játssza, a többi fontos szereplő 12-17 éves. Az is kiderült, hogy a professzor szerepét Jim Broadbent (Moulin Rouge!) alakítja, aki legutóbb a 80 nap alatt a Föld körül című filmben játszott. A film várhatóan 2005 karácsonyára kerül a mozikba.

A forgatás eddig a tervek szerint alakult. Még tíz napot dolgoznak az aucklandi külső felvételeken. Október közepén a hegyekkel tarkított South Islandon látványos hátterek előtt dolgozhatnak majd. South Island számos helyszínt biztosított A Gyűrűk urának is.

Ugyanakkor nem ment minden zökkenőmentesen: a filmet gyártó Disney és a Walden Media nem kapott engedélyt arra, hogy az országba rénszarvasokat hozzanak be. A könyvben a Jégkirálynő szánkóját ugyanis rénszarvasok húzzák: ezért lett volna szüksége a produkciónak az állatokra. A Mezőgazdasági és Erdészeti Minisztérium jóváhagyása kellett volna a tucatnyi rénszarvas valamint a nyolc farkas behozatalához. A farkasok végül jöhettek, a rénszarvasok esetében azonban félő volt, hogy nem bírják ki az éghajlati változásokat. Az engedély híján valószínűleg Peter Jackson cége segítségével digitálisan pótolják majd őket. 






nka emblema 2012