sex hikaye

Újabb DreamWorks-franchise

Rajta vannak a Madagaszkáron

2005. szeptember 16. - filmhu
Újabb DreamWorks-franchise
A DreamWorks Animation bejelentette, hogy sorozatot kíván készíteni a Madagaszkár című kompjuteranimációból - olvasható a Reutersen. A film ugyan anyagilag kevésbé volt sikeres, mint a Shrek-széria, de éppen eleget hozott, ahhoz, hogy az Álomművek egyik vezetője, Jeffrey Katzenberg bejelentse, készek egy újabb franchise elindítására.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

A történet szerint a New York-i állatkert lakói kitörnek a jóléti "rabság"-ból. Először a pingvinek szöknek el, majd vérszemet kapva követi őket négy társuk, Alex, az oroszlán, Marty, a zebra, Melman, a zsiráf és Glória, a víziló. Azonban a jól- és rendszeresen táplált állatsereglet zavarba jön, amikor a rácsokon túl Madagaszkár szigetén az igazi vadonban találja magát, és a négyes első tapasztalatai után inkább visszakívánkozik a nagyvárosi dzsungelbe.

Az állatsereglet tagjait hollywoodi A-movie sztárok szólaltatták meg, Ben Stiller Alexnek, az oroszlánnak, Chris Rock Martynak, a zebrának kölcsönözte a hangját.

Az állatkert hangjai:
Jada Pinkett Smith, Ben Stiller,
David Schwimmer és Chris Rock
Jeffrey Katzenberg, a DreamWorks gyártási főnöke szerdán a Madagaszkár sikerét hangoztatta, majd bejelentette, hogy a Shrek után ez lesz a cég második franchise terméke. A stúdió egyelőre még egyetlen részletet sem közölt a folytatással kapcsolatban, a sorozat következő darabja várhatóan 2008-ban lesz látható a mozikba. Valamint 2009-re kerül videóforgalmazásba egy animáció, amelynek főszereplői a Madagaszkár pingvinjei lesznek.

A film májusban kezdett az USA-ban, ahol közel 200 millió dollárt gyűjtött. A stúdió korábbi sikersztorija, a Shrek 441 milliót hozott. A Madagaszkár otthoni bevételéhez még hozzá kell írni azt a több mint 305 milliót is, amit a film külföldön hozott össze.

Az állatira sikerült animáció a hazai mozizásban is a komoly bevételt termelő darabok közé tartozik. A júniussal kezdődő filmszínházi uborkaszezonban megjelent Madagaszkár több héten át vezette a mozis toplistát, és nálunk is 200 millió körül hozott - igaz, forintban számolva. Az itthoni siker egyik fontos tényezője, hogy a magyarországi filmforgalmazásban viszonylag kevés a családi mozi, ezért egy minden korosztály által megtekinthető animáció igen nagyot tud kaszálni.

A korábban disneys Katzenberg részvételével működő stúdió nevéhez a Shereken kívül olyan, sikerek fűződnek, mint a Cápamesék (2004), vagy a még korábbi, 2000-es bábanimáció, a Csibefutam.

(* A képek forrása a film honlapja és Reuters)






nka emblema 2012