sex hikaye

"Vérdíj" a kalózokra

Harc a moziban kamerázók ellen

2004. június 22. - filmhu
A hollywoodi stúdiók és filmszínházak 500 dolláros jutalmat ajánlanak fel azoknak mozialkalmazottaknak, akik elcsípik a vetítés közben a filmeket kamerára rögzítő látogatókat. A "vérdíjas" rendszert a hét elején jeletették be, mintegy utolsó erőfeszítésként a kalózkodás elleni harcban. Az Amerikai Moziszövetség (MMPA) szerint a filmiparnak a tiltott másolatok terjedése évennte több milliárd dollár veszteséget jelent.

A Szövetség 2003-ban 52 millió DVD-t és más illegális másolatot foglalt le, közöttük nagyon sokat a filmek első vetítéseikor rögzítettek a filmszínházakban.

A hollywoodi stúdiók nagyon szigorúan kezelik az elővetítésekre szánt kópiákat. Gyakran használnak fémdetektorokat és éjszakai látcsővel felszerelt megfigyelőket, hogy kiszűrjék a vetítéseken a kamerázókat. Ugyancsak erősen lobbiznak azért, hogy a filmek kamerára rögzítése törvényesen is bűncselekménynek számítson. 

Az új program, amelyhez csatlakozott a Mozitulajdonosok Szövetsége is, a mozik dolgozóiban bízik, akik a pénzjutalom ellenében majd elkapják a tilosban filmezőket, kihívják a rendőrséget és ezzel radikálisan csökkenhet az illegális rögzítések száma.



Címkék

hír



nka emblema 2012