sex hikaye

Üvegtigris - Lali büfés és a bankrablás- beszélgetés az alkotókkal

2000. augusztus 21. - Hidas Judit
Lali Amerika-mániás büfés. Egy rozoga, út menti büfékocsi boldogtalan tulajdonosa. Igazi izgalmak csak akkor adódnak az életében, amikor a büféhez közeli magyar-amerikai temetőben évente egyszer katonai tiszteletadás zajlik. Sok minden nem működik sem Lali, sem a haverok életében, ezért elhatározzák, változtatnak életük renyhe folyásán: bankrablásra készülnek, és utána irány Amerika. De sok más befuccsolt ügyükhöz hasonlóan ez a tervük is dugába dől, és minden megy tovább a maga megszokott, unalmas módján.

"Ha valaki ebben az országban arra törekszik, hogy sokan nézzék meg a filmjét, akkor azonnal rásütik a felületesség és a kommersz bélyegét. Nem hiszem, hogy az a minőség fokmérője, ha a készítőknek csak az anyja meg az apja hajlandó beülni a mozivászon elé." (Rudolf Péter, rendező-főszereplő)

"A figurák mind boldogulni akarnak, de valahogyan egész gondolkodásmódjukkal ott ragadtak a 80-as években. Én azt gondolom, hogy nem mindenki tudja felvenni ezt az újfajta tempót és nem is kell, hogy ezt tegyék." (Búss Gábor Olivér, forgatókönyvíró)

"Teljesen más a barátokkal egyfajta heccet csinálni. A játékfilmgyártásban éppen a játék a lényeg, ha véresen komolyan fogjuk fel, akkor az egészet megette a fene." (Kapitány Iván, rendező-operatőr)

"Önmagában egy producer nem tud jól működni, csak akkor, ha az alkotókban is megvan a siker lehetősége. Én olyan produkciókban szeretnék csak részt venni, amelynek hiszek a szakmai és - nem utolsó sorban - az anyagi sikerében." (Pataki Ági, producer)

Címkék

werk , riportnka emblema 2012