sex hikaye

Rom és virág (Rom és virág)

documentary 43 min, video
portrait Color Hungarian

Crew

director Csaba Szekeres , Mária Vizi
  screenwriter Mária Vizi
  director of photography Gábor Szepesi
     
  editor László Hargittai
  music Félix Lajkó , Balanescu Alexander
     
     

Cast

Csaba Böjte
  dévai ferences kolostor lakói a
     
  Production company Duna Televízió
     
     

Synopsis

Az úgy történt, hogy egy szép nap Csaba testvér nekiindult a világnak, mert úgy érezte, valahol várják ott. Az útirányt a Jóistenre bízta. Ezek az utak mindig gyermekek sorsának jobbra fordulását jelentették, Déván ugyanis emberhez méltó élet lehetősége és otthon vár rájuk.
A film központi alakja a Déván élő ferences szerzetes, Böjte Csaba, aki 1992-ben romjaiból újjáépítette a román államtól visszaigényelt kolostort. Munkatársai és a kolostoriskola lakói ma már emberi körülmények között élnek, létezésükért viszont minden nap kinek-kinek meg kell hoznia a maga áldozatát. Árva, félárva gyerekek kerülnek oda, akik iszonyatos körülmények között, szinte állati sorban éltek addig, amíg Csaba testvérrel nem találkoztak. A kolostor falai közt biztonságban érezhetik magukat, hiszen otthonra leltek. A testvérek és a nevelők önfeláldozó türelemmel, szeretettel nevelik és tanítják az ott élő gyerekeket, akik számára a kolostor jelenti az egyetlen esélyt és lehetőséget az életben maradásra.
A filmben négy fájdalmasan induló sors kapcsolódik össze: Antalka, Rita, Laci és a Máthé gyerekek élete. Többi diáktársukhoz hasonlóan ők is azon a fent említett szép napon találkoztak Csaba testvérrel.

Plot keywords

child, orphan, priest
pictures
No picture
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!