sex hikaye

Szerves része a szellemtörténetnek - A Nemzet színháza (második Felvonás) (Szerves része a szellemtörténetnek - A Nemzet színháza (második Felvonás))

documentary 80 min, video
educational Color Hungarian

Crew

director János Gulyás
  screenwriter János Gulyás
  producer János Gulyás
     
  director of photography János Gulyás
     
more crew további stábtagok
  Production company K&G Film
     
     

Synopsis

1998. március 28-án rakták le az új Nemzeti Színház alapkövét az Erzsébet téren. A teljes folyamatot 1998-tól végigkísérő sorozat második részében (második felvonás) a tervező, Bán Ferenc felkér három szobrászművészt, hogy készítsenek szobrokat, terveket a színházba, a színház elé.
Bencsik István, Kő Pál és Melocco Miklós szobrászművészek több variációt is készítenek. Bencsik a bejárathoz és a lépcsősorra, Kő Pál az oszlopok közé állítana szobrokat, míg Melocco Miklós a külső homlokzatot is díszítené. Más az elgondolásuk a színházról, de szobraik szerepéről is, amit a Képző- és Iparművészeti Lektorátus zsűrije előtt meg is kell védeniük... De ugyanígy nem egyformán értékelik és magyarázzák az 1998-as, nyári kormányváltást és a döntést, hogy a Nemzeti Színház nem az Erzsébet téren fog felépülni és nem Bán Ferenc fogja tervezni...

Plot keywords

architecture, theather
pictures
No picture
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!