Print

Tizenhat város tizenhat lánya

TV drama 69 min,
Color Hungarian

Crew

director Ilona Katkics
  writer Gyula Krúdy
  screenwriter Dénes Liska
     
  director of photography Attila Németh
  music Zdenkó Tamássy
     

Cast

A lengyel király Attila Tyll
  Fejedelemassony Hédi Temessy
  Joánesz Jácint Juhász
  Lubomirszky herceg László Pelsőczy
  Viszta Roszics Dzsoko
  Fabricius Sándor Horváth
  Anna, a lánya Zsuzsa Lengyel

Synopsis

1412. Zsimond király zálogba adja a lengyel királynak Késmárkot és még tizenöt várost. A lengyel király lánytúszokat követel. Fabrícius takácsmester a város érdekében felajánlja egyetlen leányát. Annát Joánesz diák kíséri és oltalmazza. A tizenhat túszra apácaruhás lengyel vitézek vigyáznak. A lengyel udvarban a csillagász azt jósolja a királynak, hogy leányát veszély fenyegeti. Anna királykisasszony meglátogatja a túszokat. Útközben a hajdemákok, Viszta lovag vezetésével el akarják rabolni, de a lánynak sikerül a várba menekülnie. Fabrícius Anna és Anna királykisasszony a megszólalásig hasonlít egymásra. A hajdemákok betörnek a várba és elfogják Fabrícius Annát, aki Anna királykisasszonynak adja ki magát, hogy mentse a királylányt. Így Joánesz életét is megmenti. Anna királykisasszony visszajut apjához és kiderül, hogy a csillagász bújtotta fel az emberrablásra Viszta lovagot. Lubormirszky herceg, a királylány vőlegénye megöli Visztát és kiszabadítja Fabrícius Annát abban a hiszemben, hogy ő a királylány. Amikor megtudja az igazat, hazaengedi Késmárkra Annát is, Joáneszt is.
A lengyel király Fabrícius Anna nemes tettéért elengedi a túszokat. Anna királykisasszony saját kíívánságára kolostorba vonul. Lubomirszky herceg megkéri Fabrícius Anna kezét és Anna igent mond. Fényes esküvőt tartanak.

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |