sex hikaye

Tegnapi és mai huszárok Párizsban (Tegnapi és mai huszárok Párizsban)

30 min,
educational Color Hungarian

Crew

director István Komár
  screenwriter Magda Szabó
  director of photography István Komár
     
     

Synopsis

"Barangolok utcáidon, csodálatos, nagy és szent város, kit csókos vágyakkal akarok néhány mámoros hét óta megközelíteni. Barangolok, és azt akarom, hogy az enyém légy.
Ó, Párizs, Te vagy az én lelkemnek szerelmes nyugtalansága, és én benned érzem az életet, a bolondot, a haszontalant, a szomorút, a szépet. És miért élnék, ha más volna énkörülöttem minden? Te kellesz csak, csak Te, ó, bolond, ó, szép, ó fájdalmas!
Ó Párizs, gyönyörök és fájdalmak szent városa, ölelj engem magadhoz. Ölelj nagyon forrón, mert mélységek fölött járok... - hangzanak Ady Endre levél sorai 1904-ből. A 30 perces összeállítás egy századdal későbbi kulturális barangolás az örök városban, Párizsban a Comédie Française-től a Béjart Balett legújabb Bartók Csodálatos mandarinját feldolgozó előadásán át a világhírű zeneszerző, karmester Pierre Boulez zenekaráig, ellátogatva a zseniális táncos-koreográfus, Nagy József orléans-i társulatához is, akik éppen a rangos Avignoni Fesztiválra készülnek, és elzarándokolva Bercsényi László gróf, Franciaország egykori marsallja Párizs közeli sírjához.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!