sex hikaye

Óriások Voltunk (Óriások Voltunk)

documentary 56 min, video
historical Color Hungarian

Crew

director Sándor Novobáczky
  screenwriter Sándor Novobáczky
  director of photography Lajos Nádorfi
     
  editor Gábor Zajti
     
more crew további stábtagok
  Production company Videant Kft.
     
     

Synopsis

1956 októberében Miskolc városának is megvolt a maga saját forradalma. Ennek fő szervezői a miskolci diákok, a szocialista oktatás és iparfejlesztés nagy büszkesége, a Miskolci Nehézipari Egyetem hallgatói voltak Az 50-es évek kemény sztálinista drilljében nevelkedett egyetemisták nagy hirtelen az események középpontjába kerültek. Ahogy egyikük mondta egyszer "igazi óriások lettek."

A diákság főszerepet vitt a városban történő események alakításában, igyekezett megakadályozni az atrocitásokat, kapcsolatot tartott az ország más forradalmi központjaival. Nem véletlen, hogy a beözönlő orosz csapatok elsőként az egyetem épületeit vették tűz alá. A szinte gyermekkorú fiúk százai a bukás után a kemény megtorlás alanyaivá váltak.

A film a forradalom eufóriáját és az azt követő bosszú iszonyatát, az egyetem akkori hallgatója, Ungváry Rudolf történelmi kalauzolása mellett idézi fel. A helyszínekhez kötődő, mélyen átélt, szenvedélyes szavait egykori egyetemista társainak visszaemlékezései egészítik ki.

Plot keywords

1956, miskolc, revolution
pictures
No picture

Related articles
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!