sex hikaye

"Blue Moon" - Záróra ("Blue Moon" - Záróra)

TV drama 86 min,
Color Hungarian

Crew

director Csaba Szekeres
  screenwriter Csaba Szekeres
  director of photography Sándor Várkonyi
     
     

Cast

Mike Attila Szőke
  Roy Csaba Ralbovszki
  Isabelle Brandon Erdélyi Hermina G.
  Tommy Ervin Pálfi
  Frankie Ferenc Katkó
     
more cast további szereplők

Synopsis

Az 1930-as évek végén járunk. A történet helyszíne Silkbery, egy poros kisváros Kentucky észak-keleti részén, ahol a Blue Moon, az utolsó jazz club próbál talpon maradni. Az események különös fordulatot vesznek, amikor megérkezik Isabelle Brandon, annak reményében, hogy híres énekesnő váljék belőle. Hat férfi, egy nő története kapcsolódik ezáltal egybe, amit átitat a zene titokzatos romantikája és egy talány: ki áll az elnéptelenedett szórakozónegyed, a Telep pusztulásának a hátterében. Kötődés és elvágyódás, szerelem és személyes bosszúvágy keveredik a történetben a dzsessz dallamaival.

Ez a film azoknak igazi csemege, akik szeretik a film noir műfaját, Humphrey Bogart és Orson Welles filmjeit. Ebből a szempontból különleges pillanat részesei a nézők, hiszen Magyarországon először látható Ennek a műfajnak újszerű megidézése. Az eredeti mű színházi előadás volt Záróra címmel, ami számos szakmai díjban részesült. A Szabadkai Népszínház Magyar társulatának tagjai - Mezei Zoltán, Pálfi Ervin, Szőke Attila - által írt és játszott darab óriási sikerrel futott szerb és magyar színpadokon, amit egyrészt az előadás személyes hangvétele, G. Erdélyi Hermina (Isabelle Brandon) kiváló játéka, másrészt az ismerősen felcsendülő dzsessz melódiák magyaráznak. A Szekeres Csaba által készített feldolgozás ezt veszi alapul, és a film műfaji lehetőségeit kihasználva teszi teljessé a korábbi színházi élményt.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!