sex hikaye

András Bálint

 

actor, contributor, producer

Biography

1965 - Színház- és Filmművészeti Főiskola 1965 - Pécsi nemzeti Színház 1969 - Madách Színház 1980 - Mafilm 1983 - a Színművészeti Főiskola tanára 1985 - Radnóti Színház igazgatója A Magyar Színházművészeti Szövetség, 1997-99 a Magyar Színházi Társaság vezetőségi tagja. Fontosabb szerepek: - Shakespeare: Lear király - Edgar - Shakespeare: VI. Henrik - címszerep - Shakespeare: Julius Ceasar - Antonius - Shakespeare: Sok hűhó semmiért - Claudio - Krleza: Glembay-ház - Leone - Schnitzler: Anatol és a nők - Anatol - Shepard: Valódi vadnyugat - Austin - Mozart: Szöktetés a szerájból - Szelim basa - Molnár: Úri divat - Juhász Péter - Shaw: Pygmalion - Higgins - Ibsen: Nóra - Helmer - Ibsen: Rosmersholm - Rosmer - Ibsen: Hedda Gabler - Tesman - Ibsen: A vadkacsa - Gregers Werle - Botho Strauss: Az idő és a szoba - Julius - Mamet: Oleanna - John - Gogol: Háztűznéző - Anucskin - Albee: Nem félünk a farkastól - George - Genet: Cselédek - Madame - Csehov: Ványa bácsi - Szerebrjakov - Csehov: Sirály - Dorn - Móricz: Rokonok - Polgármester - Pinter: A születésnap - Goldberg - Molnár Ferenc: Az ördög - Az Ördög - Csehov: Három nővér - Csebutikin - Kosztolányi Dezső-Forgách András: Aranysárkány - Novák tanár úr (Soproni Petőfi Színház) - Wedekind: Lulu - Doktor Franz Schön - Márai Sándor: Kaland - Kádár Péter (Miskolci Menzeti Színház) - Janusz Glowacki: Negyedik nővér - Jurij Alekszejevics - Csehov: Cseresznyéskert - Gajev - Hamvai Kornél: Castel Felice - Öregember Díjak: 1977 - Jászai Mari - díj 1977 - Filmkritikusok díja 1987 - Színikritikusok díja 1988 - Érdemes művész 1989 - TV-kritikusok díja 1996 - Országos Színházi Találkozó legjobb férfi alakítás díja 1997 - legjobb férfi epizódalakítás díja 2003 - Pro Urbe-díj 2003 - Kossuth-díj 2004 - Radnóti-díj

Filmography

actor
 
2010 Aglaja
Apaches
2009 Variációk
2007 56 villanás
2005 The Moon and the Stars
2004 Csöpp Szívem
2003 Boldog Születésnapot
2000 Film...
Rendőrsztori
1999 Szomorú vasárnap
1996 Családi nyár
1994 Ébredés
1992 Stalin
1989 Eszterkönyv
1988 Jézus Krisztus horoszkópja
Hungarian Dracula
1987 Csinszka
Szörnyek évadja
1985 Vonzások és választások
1984 Torquato Tasso
1983 Szeretők
1982 Fazekak
1981 Tündér Lala
1980 Boldog születésnapot Marylin
1978 BUÉK!
Mednyánszky
1977 A kisfiú meg az oroszlánok
Volt egyszer egy színház
Galilei
1976 Budapesti mesék
Tükörképek
1975 A tolvaj és a bírák
Ciklámen
Kopjások
1974 141 perc a befejezetlen mondatból
Gyilkosok
1973 ...és a holtak újra énekelnek
A professzor a frontra megy
Tűzoltó utca 25.
1972 Kísérleti dramaturgia
Lila ákác
Pirx kalandjai
Aranyliba
1971 Vasárnapok
1970 Staféta
Szerelmesfilm
1969 Az ember tragédiája
Imposztorok
1968 Fényes szelek
1966 Apa - Egy hit naplója
Sikátor
1964 Álmodozások kora
Hamvai Kornél: Castel Felice
Henrik Ibsen: Rosmersholm
contributor
 
Láng György emlékére
producer
 
2010 Apaches

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Erika Bodnár - actor  (6)
József Madaras - actor  (6)
Sándor Horváth - actor  (6)
András Kozák - actor  (5)
Hédi Temessy - actor  (5)
István Szabó - director  (5)
Judit Halász - actor  (5)
Krisztina Deák - director  (5)
Credited with more további közös

Genres

action circus movie family drama children experimental portrait romantic sci-fi theatre play historical
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu