sex hikaye

56 villanás (56 villanás)

TV drama 52 min, video
historical Color Hungarian

Crew

director András Sólyom
  screenwriter András Sólyom
  director of photography László Reich
     
  music György Ligeti
     
more crew további stábtagok

Cast

Ádám Regőczy
  rendőrségi főtiszt András Bálint
  rendőrségi főtiszt András Márton
  Attila Viszt
  rendőrségi főtiszt Ferenc Takács
     
more cast további szereplők
  Production company Második Média Box Bt.
     
     

Synopsis

Ha 1956 októberében 28 éves lennél, mi történne veled?
Észrevennéd, hogy hová kell menned, mit kell tenned?
Fegyvert is fognál a kezedbe? El tudnád érni, hogy a hirtelen támadt barátaid hallgassanak rád? Mivel győznéd meg őket?
Felelősnek éreznéd magad, mindazok miatt, akik vezetőjüknek ismernek el? Ha az árulás, az ármány letipor, téged is elfognak, megtagadnád a forradalmat? Megpróbálnád az igazadról meggyőzni a vallató tiszteket? Biztos, hogy nem alázkodnál meg? Te se kérnél kegyelmet, és te se mutatnál bűnbánatot, mert mélységesen hinnél önmagadban? Lennél te Angyal István, a Tűzoltó utcai forradalmárok vezetője, ha 1956-ban 28 éves vagy?

Angyal Istvánt 1958. december elsején felakasztották. Az 56 villanás című filmünkben korabeli dokumentumok, jegyzőkönyvek alapján rekonstruáltuk az elfogásától történteket. Számtalan kihallgatási jegyzőkönyvben tárult fel előttünk Angyal István arcéle. Azé a fiatalemberé, aki úgy gondolta, az égvilágon semmi titkolnivalója sem lehet a kommunista néphatalom politikai rendőrsége előtt, hiszen ő nem a nép ellensége. Mint ahogy nem lehet a nép ellensége Kádár János sem, akire igen sokat hivatkozott kihallgatásai során, mivelhogy a Parlamentben november elseje előtt többször is tárgyaltak. Még tanúnak is be akarta idéztetni, mert biztos volt abban, hogy Kádár János igazolni tudná őt. Azt hitte, hogy csak félreértés lehet az ő lefogása, hiszen - annak ellenére, hogy a pártba sohasem lépett be - kommunista módon gondolkodik.

Plot keywords

1956, communist, excetution

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!