sex hikaye

The World is Big and Salvation Lurks around the Corner (A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik)

105 min,
drama Color Bulgarian-German-Slovakian-Hungarian

Crew

director Komandarev Stephan
  writer Trojanow Ilija
  screenwriter Milic Dusan , Dachev Yurii , Komandarev Stephan
     
  producer András Muhi , Kitanov Stefan , Baumgartner Karl , Hocevar Danijel , Karathanos Thanassis
  director of photography Hristow Emil
     
  editor Altaparmakova Nina
  music Valdobrev Stephan
     

Cast

Baba Sladka Cheshmedzhieva Lyudmila
  Maria Dorka Gryllus
  Dr. Schreiber Josef Braun Heinz
  Alex Ljubek Carlo
  Bai Dan Manojlovic Miki
     
more cast további szereplők

Synopsis

A magyar Inforg Stúdió koprodukciós részvételével készült filmben egy bolgár család emigrálni kényszerül a kommunizmus elől. Fiuk, Alex Németországban nő fel, csekély gyerekkori emléke nagyapja backgammon tanácsaihoz, bölcsességeihez kötődik. Amikor a család évekkel később autóbalesetet szenved, s a szülők meghalnak, a nagyapa próbálja az amnéziába esett férfi emlékezőképességét visszahozni - a backgammonon és egy spirituális utazáson keresztül, mely egy tandemen Németországból Bulgáriáig vezet.
A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik európai kultúrák találkozásáról, s azon belül a hagyományokról, hagyományőrzésről-ápolásról szól. A film flashbackekben és álmokban idézi meg a múltat, a kommunizmust, az okot, amiért a család hazáját elhagyni kényszerül, s a régmúlt tradícióit, melyek a mai globalizált világban elveszni tűnnek, de legalábbis elhalványulnak.

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!