sex hikaye

Péter Forgács

 

director, screenwriter, editor, producer, director of photography, narrator, writer, actor

Biography

Budapesten élő médiaművész, független filmes. 1971-ben kezdte tanulmányait a Képzőművészeti Főiskolán, ahonnan még ugyanabban az évben eltávolították. Rajztanári diplomát szerzett 1977-ben. A Népművelési, később Művelődéskutató Intézet munkatársa volt 1974 és 1991 között. Kutatási területe a privát fotó és film vizuális, szociológiai, esztétikai és kultúrantropológiai kutatása. Független film- és videóművészként 1978-tól 1993-ig a Balázs Béla Stúdióban dolgozott. 1978 és 1986 között a 180-as Kortárs Zenei Csoport munkájában vett részt. Előadásokat tartott számos külföldi egyetem film, történelem, irodalom és más fakultásain. Az 1983-ban alapított Privát Fotó és Film Archívum vezetője. Az alapítvány amatőr filmek egyedülálló gyűjteménye, mely kutatásainak és történelmi feldolgozásainak nyersanyaga lett. Nemzetközi debütálása A Bartos család című dokumentumfilmmel történt, mely elnyerte a hágai World Wide Video Festival nagydíját. Azóta számos nemzetközi fesztiváldíjat kapott, Budapesten, Lisszabonban, Marsillesben, San Francisco-ban. Berlinben elnyerte az Európai Díjat Az örvény című filmjéért. A kilencvenes években a neves európai múzeumok és galériák mutatták be videó installációit. Kiemelkedő európai kulturális munkájáért 2007-ben a holland Erasmus-díjjal, a 1998-ban Balázs Béla-díjjal tüntették ki, 2007-ben megkapta az Érdemes Művész kitüntetést.

Filmography

director
 
2012 Hungary 2011
2011 Német egység a Balatonnál
2008 Von Höfler vagyok
Saját halál
2006 Miss Universe 1929 - Lisl Goldarbeiter - a Szépség útja
2005 A fekete kutya
2004 Kölcsönös analízis
2002 A püspök kertje
Privát "Forgácsok"...
Bibó Breviárium
1999 Angelos' film
1998 A dunai exodus
1997 Csermanek csókja
"...másképp"
"A maalstrom"
1996 Az örvény
Totem
OsztálySORSjegy
A semmi országa
1994 Szimplán boldog
1993 Kultúr-forgácsok
Beszélgetések a pszichoanalízisről
Polgár szótár
1992 Wittgenstein - TRACTATUS
Pszeudo
Arizonapló
1991 D-film
Egy úrinő notesza
Fényképezte Dudás László
Márai: Füveskönyv
1990 Vagy-vagy
N. úr naplója
1989 Dusi és Jenő
1988 A Bartos család
1987 Epizódok M. F. tanár úr életéből
1986 Szondi Lipót
1985 Vaskor
Spinoza Rückwertz
Aranykor
1984 Fekete Lyuk
1983 Dixi és Pixi
1980 Avatás
1979 Gyerekmozi
Gyerek színház
1978 Látom, hogy nézek
Privát Magyarország
screenwriter
 
2008 Saját halál
2005 A fekete kutya
2004 Kölcsönös analízis
2002 Bibó Breviárium
Privát "Forgácsok"...
1999 Angelos' film
1997 Csermanek csókja
1996 Totem
editor
 
2004 Kölcsönös analízis
1996 A semmi országa
Az örvény
OsztálySORSjegy
producer
 
1996 Az örvény
A semmi országa
director of photography
 
2008 Saját halál
1996 Totem
narrator
 
2008 Von Höfler vagyok
writer
 
1998 A dunai exodus
actor
 
2004 Kölcsönös analízis
pictures
No picture
Videos
No video

Genres

war educational experimental portrait historical
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu